Vím, že to nebylo ono, prohlásila Elhenická po mistrovství Evropy

 Nevytvořila si žádné nové osobáky, nezaplavala ani nejlepší časy sezony, přesto ze své účasti na mistrovství Evropy v Glasgow měla Martina Elhenická relativně dobrý pocit. „Po těch peripetiích z minulého roku jsem teď zpět na svém,“ uvedla šestadvacetiletá reprezentantka z Trutnova.
Vím, že to nebylo ono, prohlásila Elhenická po mistrovství Evropy .

plavani 2019 29 m

Na evropském šampionátu v krátkém bazénu, kde se objevila po šesti letech, plavala Martina Elhenická tři kraulové disciplíny.

Nejlépe se jí prý povedla úvodní osmistovka. „Měla jsem z toho docela obavy, jak to zvládnu hlavou. Přeci jen po dlouhé době to byl start na větších závodech, ale hlavou jsem to zvládla dobře. V závěru mě to sice dost koplo, ale to se někdy stane,“ sdělila. V rozplavbách závodnice Lokomotivy obsadila 20. místo časem 8:39,31.

Druhý start přišel o tři dny později na dvoustovce. „Ta byla taková divná,“ pronesla Martina. „Už do call roomu jsem přišla pozdě. Před startem jsme se s trenérkou dohodly, že půjdu do vody na rozplavání co nejpozději, abych pak šla skoro rovnou na start. Jenže jsem to nějak nevychytala a celé to bylo takové ve stresu,“ poznamenala k sobotnímu vystoupení. Čas 2:01,13 jí zařadil na 36. místo.

Největší naděje vkládala již pětinásobná účastnice mistrovství Evropy do závodu na 400 metrů. Na tuto distanci se s trenérkou Petrou Škábovou letos zaměřovaly. Závěrečný start ji ovšem připravil zklamání. „Už od začátku to bylo pomalu rozjeté a už jsem s tím nezvládla nic udělat,“ krčila rameny, že tu čtyřstovku prostě neumí zajet.

Z chorvatského Záhřebu se v listopadu na evropský šampionát kvalifikovala časem 4:09,33, kterým o 77 setin pokořila vypsaný A-limit. V Glasgow zaostala Martina za tímto výkonem o více než tři vteřiny - 4:12,50, což stačilo na 30. místo. „Po té pozdní kvalifikaci už se nedalo udělat moc práce. Vím, že ta čtyřstovka nebyla OK, ale chtělo to ještě o pár dní déle pořádně potrénovat. Moc jsme zvolnily a pak z toho bylo tohle,“ dodala, v čem viděla problém.

I když při svém návratu na evropskou scénu Martina Elhenická doufala v lepší výkony, náladu jí to nepokazilo. „S trenérkou jsme to probraly. Samozřejmě to nebylo ono, to víme, ale tak nějak nám to naznačilo, co do příští sezony změnit a zlepšit,“ povídala.

Po příletu z mistrovství se trutnovská reprezentantka cítila trochu unavená, ale na pořádný odpočinek si ještě musí počkat. Od včerejška totiž startuje na MČR v Plzni. A hned úvodní den znamenal pro plavkyni Lokomotivy zlatou radost, když s převahou zvítězila na 1500 metrů kraul (16:36,22).


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965