MEJ v Izraeli: Plavkyně Šimánová se vytáhla historicky nejlepším trutnovským výsledkem

Trutnov - V minulém týdnu proběhlo v izraelské Netanyi mistrovství Evropy juniorů v plavání. Na tyto závody se z České republiky nominovalo osm plavců, kteří splnili náročná nominační kritéria, mezi nimi i trutnovská juniorská reprezentantka Klára Šimánová.

plavani-mej-izrael-simanova-4

Šestnáctileté plavkyni se tyto závody velmi vydařily. I když se její hlavní disciplína 200 metrů motýlek plavala hned první den, probojovala se mezi nejlepšími evropskými juniorkami do semifinále, ve kterém nakonec v kvalitním čase obsadila 14. místo, což je historicky nejlepší umístění trutnovského plavce na této soutěži.

Dosud tento pomyslný primát držela Aneta Pechancová z MEJ v Bělehradě 2008 - 18. místo na 50m motýlek, těsně za branami semifinále.

plavani-mej-izrael-simanova-1

I v doplňkových disciplínách 50 a 100 motýlek se Kláře dařilo - v osobních rekordech obsadila 31. a 36. místo, což je výrazně výše, než se podle přihlášených časů očekávalo. Kromě motýlkových tratí si vyzkoušela i 1500 metrů volný způsob, kde v méně početné (ale velmi kvalitní) konkurenci obsadila v čase nedaleko za osobním rekordem 16. místo.

plavani-mej-izrael-simanova-2

„Vystoupení Kláry považuji za velice zdařilé a troufnu si říct, že po zdravotních problémech na začátku roku, které nám znemožnily splnit v lednu a únoru tréninkový plán, i nad očekávání. Už samotná kvalifikace na tuto soutěž byla úspěchem. Kvalifikovalo se pouze osm plavců a chyběli i někteří, kteří se kvalifikovali na MEJ v minulém roce," komentoval úspěšnou izraelskou misi trenér Pavel Pokorný. „Doufám, že start na této soutěži bude pro Kláru velká motivace do další práce směrem k vrcholným mezinárodním závodům nejen v kategorii juniorů, ale i dospělých," dodal.

plavani-mej-izrael-simanova-3

Vzhledem k věku to bylo pro Kláru poslední MEJ, ale možnost vystoupit na vrcholných mezinárodních juniorských soutěžích tím pro ni nekončí. V roce 2018 se totiž konají v Buenos Aires olympijské hry mládeže, kde se má možnost kvalifikovat. Po Martině Elhenické, která se kvalifikovala na tuto soutěž v roce 2010 do Singapuru, by to byla druhá trutnovská plavkyně, které by se to podařilo.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965