Plavání - Klára Šimánová „řádila" v Hradci, osm osobáků Aleše Umlaufa

Trutnov - Po úspěšném postupu do finále letošního ročníku plavecké ligy, startovalo minulý víkend deset trutnovských plavců na prvním kole Českého poháru v Hradci Králové.

tn simanova-holubova
Skvělou formou se opět prezentovala juniorská reprezentantka a adeptka startu na juniorském ME v Izraeli a MS v USA, Klára Šimánová. Do závodu vstoupila až v sobotu odpoledne s jasným cílem splnit juniorský evropský limit v závodě na 200 metrů motýlek. Po skvěle rozjetých 150 metrech, stačilo udržet tempo z ligy, ale to nevyšlo.

„Moc jsem chtěla, ale závod jsem trochu přepálila a v závěru jsem úplně umřela," vyprávěla Klára. Přesto na splnění limitu má ještě několik příležitostí. Tu první hned následující víkend v Banské Bystrici, kam se vydá s reprezentačním výběrem.

V Hradci Králové Klára zvítězila v závodech na 200, 800 a 1500 metrů volný způsob a stříbrné pozice obsadila ve výše zmíněné motýlkové dvoustovce a polohové čtyřstovce. Při neúčasti Martiny Elhenické si další cenný kov vybojovala Kateřina Holubová, která dohmátla třetí na kraulové osmistovce. Další trutnovští závodníci především sbírali zkušenosti s „dospěláckými" závody. Za zmínku stojí umístění Veroniky Hůlkové v první desítce na 1500 VZ a osm osobních rekordů Aleše Umlaufa.

O další medaile pojede následující víkend bojovat 33 plavců Lokomotivy do Jablonce nad Nisou.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965