Plavkyně protahují sérii o další finále. Už dvanácté v řadě

Trutnov - Když Martina Elhenická a Aneta Pechancová poprvé postoupily do finále MČR družstev, byl jejich současné týmové parťačce Heleně Blahové jeden rok. Trutnovské družstvo plavkyň si o víkendu v pražském Podolí po dvanácté v řadě vybojovalo účast mezi osmi nejlepšími kluby, které se za měsíc (14. - 15. dubna) utkají v Plzni o mistrovské medaile.

tn druzstvo-semi-2017 1

Postup do finále ligy družstev si Trutnovačky zařídily z třetího místa v české části semifinále. „Cíl jsme splnily, takže v tomto směru maximální spokojenost. Pokud ale chce za měsíc pomýšlet na nějaké pěkné umístění, musíme jednotlivé výkony posunout ještě o hodně výš," nechala se slyšet Aneta Pechancová. Ta sice před několika měsíci oficiálně ukončila aktivní kariéru, ale svými schopnosti je oddílu TJ Loko UP Group stále prospěšná.

Pořadí semifinále Čechy

1. Bohemians Praha 429
2. Plzeň 399
3. Trutnov 339
4. Chomutov 269
5. Kladno 263
6. Česká Lípa 247
7. Plzeň B 200
8. Náchod 142

Nejvíce bodů získaly reprezentantky Martina Elhenická a Klára Šimánová, které se postaraly také o několik medailových umístění. V sobotu trutnovské duo ovládlo závod na 400 kraul - Martina první, Klára druhá. Stříbrná dohmátla Martina na 400 polohovce, ale vůbec nejlepší výkon prvního půldne měla na svědomí Klára. Časem 2:18,44 zaostala jen o necelou vteřinu za limitem na MEJ.

„Vůbec jsem nečekala, že pojedu takhle rychle. Před závodem jsme si ještě dělali srandu s kámošem, který se o limit pokouší na stejné trati, že pojedeme oba na limit. Nakonec jsem za ním zůstala o 96 setin a on asi o šedesát," usmívala se šestnáctiletá plavkyně. Zkusit splnit limit na juniorskou Evropu chce o nadcházejícím víkendu v úvodním kole Českého poháru v Hradci.

tn drustvo-semi-2017

V Praze o uplynulém víkendu si ještě Klára udělala radost v neděli na 200 znak - třetím místem a hlavně osobákem 2:26,53. Bronzová pak byla i na stovce motýlek. Vítězství na kraulové osmistovce vybojovala Martina a stříbro přidala na dvoustovce.

„Plavala jsem po nemoci, ještě před týdnem jsem měla antibiotika, takže časy podle toho vypadaly," poznamenala účastnice posledního mistrovství světa ve Windsoru. „Ale i tak jsme do toho všechny daly maximum a třetí místo v české části je dobré, ty první dva týmy jsou někde jinde než my," dodala k semifinále. Martina, Klára, Aneta a Dominika Brádlová dokázaly ještě v závěrečné štafetě 4 x 100 kraul získat bronz.

V celkovém pořadí s moravskými kluby obsadil Trutnov šesté místo. Dalšími účastníky ženského finále budou Bohemians Praha, Plzeň, Ostrava, Kometa Brno, Pardubice, Jihlava a Chomutov. „Popereme se o co nejlepší umístění a uvidíme, na co to bude stačit," řekla na závěr Martina Elhenická.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965