Plzeňský test vytrvalosti skončil pro plavkyni bronzovým umístěním

Sama s trenérem vyrazila plavkyně Martina Elhenická o víkendu do Plzně. Závodnice TJ Loko FM Servis Trutnov si odjela do západočeské metropole otestovat svou výkonnost na vytrvalost. Hlavní událostí čtyřiadvacátého ročníku mezinárodních závodů Plzeňský vytrvalec byl totiž Memoriál Jana Jezbery na 800 a 1500 metrů volný způsob. „Nic moc lehkého to nebylo,“ odfoukla si osmnáctiletá reprezentantka, která si tento dvojboj ještě zpestřila startem na stovce motýlek.

tn_Plze_Elhenick

Trutnovská plavkyně Martina Elhenická (vpravo) s Janou Pechanovou.

 

V sobotu plavala trutnovská gymnazistka patnáctistovku. „Byla o dvě vteřiny pomalejší než minulý víkend v Českých Budějovicích, ale s výkonem můžu být spokojená,“ prohlásila Martina Elhenická, která dohmátla v čase 17:39,04 minut. „Jen mě trochu mrzelo, že z toho bylo až čtvrté místo,“ dodala. Souboj o bronz prohrála o tři vteřiny s Alžbětou Řehořkovou z Bohemians. Závod vyhrála favoritka favoritek Jana Pechanová z Komety Brno. Trutnovské plavkyni ujela téměř o 37 vteřin.

Druhou část vytrvaleckého klání - 800 metrů - měli plzeňští pořadatelé naplánovanou na nedělní ráno a Martina Elhenická s tratí od začátku bojovala. „Už od nějakých 200 metrů mě hodně bolela ramena a cítila jsem únavu ze sobotního závodu, což se projevilo i na čase, který byl o osm vteřin pomalejší než mezičas z patnáctky,“ povídala trutnovská plavkyně. Výkonem 9:27,50 jí však stačil na třetí místo za vítěznou Janou Pechanovou a druhou Barborou Pickovou. A stejné pořadí svítilo na tabuli i v součtu obou disciplín. „Bylo to moje maximum, protože jak na Báru, tak na Janu jsem neměla,“ uvedla Elhenická.

Několik minut po osmisetmetrové distanci se postavila na start 100 motýlek a časem 1:06,51 sama sebe mile překvapila. „Plavala jsem asi vteřinu za osobákem, takže na to, jak jsem byla unavená, to bylo celkem dobré,“ pronesla třetí žena závodu za Lucií Svěcenou a Simonou Baumrtovou. A celkem dobrá je podle slov Martiny Elhenické i její aktuální forma. „Příští víkend ještě možná pojedu do Hradce Králové a pak už se bude blížit finále družstev,“ prozradila svůj nejbližší závodní program.

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965