Šachy - Zhodnocení sezóny

Po posledním kole Regionálního přeboru B už máme jasno.
Boj o stupně vítězů vyvrcholil až posledním kole a to zápasem Trutnov A proti Hostinnému, které skončilo remízou a odsoudilo tak naše A mužstvo na konečnou třetí příčku.
Trutnov B se utkalo s týmem Valdice B, kde se po výhře 3,5:1,5 umístilo na čtvrtém místě tabulky.
Zprvu sezóny, po přestěhování do Národního domu, se podařilo určité věci stabilizovat. Podařilo se nám dobře rozehrát regionální přebor družstev a i postupné nasazování mladé generace v těchto přeborech se ukázalo jako dobrý tah. Právě mladá generace je dobrým příslibem do následujících let.
Ve Velkých cenách u mládeže se nám celkem daří obsazovat čelní místa v různých věkových kategoriích. Výkony Horného, Retka a i Prycla šly rychle nahoru. V kategorii dospělých získal Retek 3body ze 3 zápasů, Horný získal 2 body ze tří, Prycl hrál jednu partii a tu vyhrál. Albrechtová získala 4body/5možných na KSŽD.
Z krajské soutěže jsme se na začátku soutěže odhlásili ze dvou hlavních důvodů. Problém bylo zajistit vhodnou místnost k hraní a ten druhý byl oslabení obsazení čelních šachovnic. Vzhledem k tomu, že během této sezóny se nám povedlo přivést hráče z bývalého Žacléře, jmenovitě Friedricha a Albrechta s dcerou, tak příští rok budeme chtít hrát opět KS.
Kromě zvýšení počtu hráčů je ovšem nutné, aby byly rovněž zvýšeny počty rozhodčích!
Nejsou jen dobré zprávy, jsou i smutné. V únoru jsme se rozloučili s dlouholetým hráčem Vlastislavem Košťálkem, který nás opustil ve věku 88 let.
V Havlovicích koncem března proběhne krajský přebor hráčů 12 – 20, kam nasazujeme Hornýho, Retka, Prycla, Boušku a Albrechtovou.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965