Šachy - Nepříliš vydařené 3. kolo našich mužstev

V neděli 26. listopadu bylo odehrálo 3.kolo Regionálního přeboru družstev v šachu.
Družstvo TU B hrálo doma proti Jičínu D a TU A zajíždělo do Lomnice nad Popelkou, hlavního favorita přeboru.
Stručný popis toho, co se dělo u TU B. Ve stísněných prostorách Národního domu vstoupilo družstvo TU B do 3.kola proti Jičínu D. V improvizované sestavě, která byla zaviněná hlavně nepřítomností Dominika Killara musel nastoupit Alan Urban. Díky Dominikovi se celá sestava posunula o jednu šachovnici výš. Sestava tedy byla následující: Dadok Daniel, Mareš Štěpán, Scharfen Jan, Urban Alan a Retek David.

Nejdříve ze všech skončil Urban, kterému se partie hrubě nepovedla. Mladý soupeř ho přehrál jedna dvě v miniatuře. I když měl Alan optickou převahu, nic z ní nevytěžil a po hrubé chybě - odskočení koně, dostal jednotahový mat na malé rošádě. Dan byl pod tlakem od začátku partie a kupil na sebe menší poziční chyby jednu za druhou, proto jeho soupeř udivil přítomné, a hlavně své spoluhráče tím, že mu nabídl remízu. Dan ji po krátkém zamyšlení přijal, aby si to soupeř ještě nerozmyslel. Honza na začátku střední hry odevzdal střelce bez jakékoliv náhrady, dále byl nucen vyměnit svoji věž za střelce soupeře a v tu ránu již prohrával o celou věž. Soupeř byl dostatečně kvalitní, aby výhodu uplatnit a zvítězil. David naopak svého soupeře na 5. šachovnici dokonale rozebral a po pár kombinacích proměnil pěšce za dámu na poslední řadě a soupeř se mu vzdal. Poslední partii dohrával Štěpán, který svojí partii dovedl k dokonalosti a efektním způsobem soupeře porazil. Takže konečné skóre vypadalo 2,5 : 2,5.

TU A prohrálo v Lomnici 4,5 : 0,5, kdy remizoval pouze Kvasničák na 5.šachovnici. TU A nastoupilo v základní sestavě: Radek Toman, Josef Harantík, Jan Míl,Vilém Neubauer a Josef Kvasničák.

Zbývající výsledky 3.kola:
Tj Tatran Hostinné - ŠK Jilemnice 3,5 : 1,5
ŠK Sobotka B - TJ Sokol Lužany 2,5 : 2,5
Chotečská záloha C - TJ SKP Valdice B 2,5 : 2,5.
Tabulku vede Lomnice nad Popelkou před Hostinném a TU B. TU A je na 6. místě.

V příštím kole, 10.prosince, zajíždí TU B do Hostinného a TU A hostí doma Chotečskou zálohu C. 

Zápas začíná v 9.hod a diváci jsou vítáni.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965