Promarněná šance trutnovských šachistů na školním mistrovství


Trutnov - Družstvo ZŠ Náchodská Trutnov 3 se zúčastnilo MČR školních týmů 1. až 5. třídy v šachu. Za poslední čtyři roky to byla už třetí vybojovaná účast na této nejvyšší šachové soutěži. V turnaji hrálo 27 nejlepších školních týmů (všichni hráči musí být žáky jedné školy) z celé české republiky, které si musely účast vybojovat přes okresní a poté krajské kola.

sachy-01-2012_m

Turnaj byl dvoudenní, první den se hrálo úvodních pět kol (každý hráč měl na partii 20 minut), poté se dohrávala zbylá čtyři kola. Hrálo se tzv. švýcarským systémem, který družstvu vždy přidělí soupeře se stejným či podobným počtem bodů. Trutnovským šachistům se první soutěžní den vedlo skvěle, protože třikrát zvítězili, jednou remizovali a jen jednou prohráli. Po pěti kolech tedy bylo družstvo ZŠ Náchodská na výborném třetím místě a otevírala se mu velká šance dosáhnout mimořádného úspěchu.
Jenže druhý den se Trutnovu přestalo dařit a jediná remíza znamenala propad tabulkou až na šestnácté místo. Co bylo platné, že trutnovské družstvo se utkalo s nejsilnějšími soupeři, když prohra 1:3 v posledním kole znamenala propad dokonce o sedm míst. Zavládlo velké zklamání, které trochu vylepšil alespoň individuální úspěch hráče na první šachovnici, který se stal nejúspěšnějším hráčem této šachovnice.

A kdo že se na reprezentaci školy a šachového oddílu Lokomotivy Trutnov podílel?
1. šachovnice: Dominik Killar (získal 7 bodů z 9 partií)
2. šachovnice: Lukáš Killar (získal 2,5 bodu z 9 partií)
3. šachovnice: Zdeněk Holman (získal 3 body z 9 partií)
4. šachovnice: Martin Taláb (získal 6 bodů z 9 partií)

Podrobnou reportáž i s fotografiemi si můžete prohlédnout na stránkách šachového oddílu www.sachylokotrutnov.ic.cz

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965