Plavkyně Elhenická přidala doma pátý triumf, v mužích zvítězil mistr světa

Pětatřicátý ročník Velké ceny města Trutnova v plavání o víkendu přilákal do krytého bazénu 360 závodníků z 29 oddílů. V dopoledním programu jubilejního dvacátého ročníku soutěží pro tělesně postižené se ve vodě představily čtyři desítky plavců. V hlavním závodě trutnovského mítinku byla opět nejlepší domácí hvězda Martina Elhenická, která finále 200 kraul vyhrála už počtvrté v řadě a popáté celkově. Mužskou dvoustovku ovládl po strhujícím finiši juniorský mistr světa Jan Čejka.
plavani 2019 13 m
„Včerejší kvalifikaci jsem jel volněji, dnes už jsem do toho dal všechno, takže jsem spokojený s časem i vítězstvím,“ řekl nám po nedělním vyhlášení zlatý medailista ze srpnového šampionátu v Budapešti. Časem 1:49,77 si pardubický plavec, který se převážně soustředí na znak, vytvořil ve svojí doplňkové disciplíně nový osobák. Před rokem ve finále zaplaval výkon 1:51,32 a skončil třetí. „Je to pro mě docela dobrý začátek sezony,“ dodal k letošní účasti na Velké ceně, kde se mu povedla ještě 200 polohovka.

Na druhém místě kraulové dvoustovky dohmátl ostravský Roman Procházka (1:50,03) a třetí byl ústecký Václav Čermák (1:50,63).

Velká cena Trutnova - 35. ročník

Pořadí ženského finále nabídlo stejné obsazení stupňů vítězů jako před rokem. K velké radosti domácího oddílu zvítězila Martina Elhenická (2:01,40) před extrutnovskou plavkyní, nyní již pardubickou, Klárou Šimánovou (2:04,45) a Ostravačkou Dominikou Geržovou (2:06,56).

„Plavala jsem tady asi o vteřinu a půl rychleji než loni, takže ten posun je pro mě pozitivní zpráva. I když teď jsem v takové jiné fázi sezony a vlastně při tréninku jsem zatím ani nic moc rychlého neplavala. Pořád jsme plavali objemy a když tam bylo něco rychle, tak to byla osmistovka nebo čtyřstovka,“ uvedla Martina Elhenická. „V závodě cítím, že ještě nemám takovou tu rychlost. Teď na tom začneme pracovat, aby se to zase někam posunulo,“ dodala.

 Závodnice Loko, která by se ráda kvalifikovala na prosincové mistrovství Evropy v Glasgow, se stala o víkendu držitelkou nejlepšího výkonu Velké ceny, když za 200 metrů kraul obdržela 752 FINA bodů. Druhý Jan Čejka 741 a třetí Roman Procházka 736, oba rovněž ve stejné disciplíně. Pohár pro nejlepší družstvo si letos odvezl pardubický klub SCPAP (514 bodů) před Juvenií Wroclaw (393) a Ústeckou akademií plaveckých sportů (332). Domácí oddíl TJ Loko UP Group obsadil páté místo (177).

Z výkonů trutnovských plavců je určitě nutno vypíchnout stovku motýlka Terezy Bischofové, která zvítězila v žákovském krajském rekordu a novém senzačním osobáku 1:07,67. Štafetové závody na 4 x 50 metrů kraul vyhráli pardubičtí plavci a ostravské plavkyně. Trutnovačky ve složení Voborníková, Elhenická, Jermanová a Bischofová se umístily na čtvrté pozici.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965