Co závodník, to osobní rekord. Šimánová se zlepšila ve všech startech

Trutnov - Velká cena města Trutnova bývá pro zdejší plavce každoročně prvními ostrými závody v sezoně. Po objemové přípravě, do které se závodníci TJ Loko FM Servis vždy opřou už začátkem srpna, se dozví první výsledek, jestli jim letní dřina pomohla zvýšit výkonnost. Jak to tedy bylo letos?
plavani-2015-44 m

„Myslím, že forma je velice dobrá," prohlásil po víkendu spokojený trenér Pavel Pokorný.

Do 31. ročníku trutnovského závodu zasáhlo 43 domácích plavců, kteří byli rozděleni do dvou skupin. Starší parta o 25 členech soutěžila v hlavním programu disciplín a osmnáct nejmenších dětí si plavalo mezi sebou ve vložených závodech. „Chtěli jsme, aby závody dobře dopadly a děcka to nakoplo do sezony. Jsem rád, že se to podařilo. Bylo hodně osobních rekordů. Každý si minimálně udělal jeden až dva," těšilo trutnovského kouče.

plavani-2015-45 m

Zlepšení v každém ze svých startů například zaznamenala juniorská reprezentantka Klára Šimánová. „Jezdilo se mi tady dobře, tak doufám, že se mi tak bude jezdit i dál v sezoně," řekla čtrnáctiletá plavkyně, která má před sebou jasný cíl - příští rok se podívat do Maďarska na juniorské mistrovství Evropy. Ve svojí hlavní disciplíně 200 metrů motýlek potřebuje na limit stáhnout osm vteřin.

plavani-2015-46 m

„Vzhledem k tomu, jak sezonu začala a že už teď má takhle vynikající formu, tak jestli se nic nestane, hlavně zdravotně, neměl by to být problém," naznačil Pavel Pokorný.

Kláře se o víkendu podařilo ve své kategorii vyhrát 100 kraul (58,54) a 200 polohovku (2:22,79). Další dvě prvenství pro Trutnov získali Filip Vlček na 50 kraul (29,37) a plavkyně Lomomotivy číslo jedna Martina Elhenická, nejrychlejší žena v sobotních rozplavbách na 200 kraul (2:03,36). Z nedělního finále hlavního závodu Velké ceny se však odhlásila kvůli odletu na soustředění na Mallorku.

„Časy byly slušné na to, že se sezona teprve rozjíždí. Rychlejší než jsem čekala," řekla reprezentantka, která v sobotu oslaví 22. narozeniny. V domácím bazénu obsadila ještě tři druhá místa na 100 kraul i prsa a ve štafetě na 4 x 50 kraul, kde trutnovské kvarteto Šimánová, Holubová, Brádlová a Elhenická nestačilo jen na Polky z Juvenie Wroclaw.

plavani-2015-47 m

„Polky tady vybraly celkem toho dost," smála se Kateřina Holubová, jedna z dalších závodnic Loko patřící do republikové špičky. Sedmnáctiletá dorostenka si doplavala pro třetí místo na 100 prsa a 100 motýlek. Osobní rekordy si vytvořila o pár desetin na 200 polohovce a 100 znak. „Jsem docela spokojená, protože nikdy se mi první závody nedaří a tento rok se mi až na pár výjimek povedly," líčila dívka, která je letos posledním rokem ve starším dorostu. Z tohoto důvodu pro ni jako nejdůležitější závody v sezoně budou české šampionáty této věkové kategorii. „Myslím, že fyzicky připravená jsem hodně dobře a teď ještě ta hlava," usmála se.

plavani-2015-48 m

Kromě čtyř vítězství vybojovali na Velké ceně trutnovští plavci ještě deset stříbrných medailí a osm bronzových.

Z mladších závodníků se skvěle dařilo Karolíně Šolínové, která si ve všech startech udělala osobní rekordy. Úspěšný víkend korunovala třetím místem v závěrečné disciplíně na 100 metrů motýlek ve velkém osobáku (1:11,51), kdy v krásném souboji porazila juniorskou reprezentantku Zubalíkovou. „Pochválil bych i Matyáše Nývlta, u něj to bylo také hodně o osobácích," doplnil kouč Pokorný a vyzdvihl ještě výkony Filipa Vlčka a Karolíny Malíkové. Ti by měli být příslibem oddílu pro zimní MČR 12letých žáků, které se bude v prosinci pořádat v Trutnově.

plavani-2015-49 m

Sezona se ale teprve rozjíždí. Nejlepší plavci TJ Loko FM Servis budou nyní objíždět závody Českého poháru, přičemž příští víkend na Plzeňských sprintech by se ve vodě měla objevit i Aneta Pechancova. Evropská medailistka stříbrné štafety v Chartres na domácí Velké ceně neplavala, ale zhostila se role asistentky při předávání medailí a pohárů.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965