Oddíl PLAVÁNÍ TJ LOKO UP GROUP – výroční zpráva za rok 2020

Jak se nám dařilo v loňském roce………….

Rok 2020 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko UP GROUP, stejně jako pro celý sport ovlivněný „Covidem“. Velmi problematické pro náš oddíl bylo opakované uzavírání bazénu, nutnost realizace alternativních „suchých“ tréninků a hledání možností pro trénink ve vodě v ČR mimo Trutnov a v zahraničí.

Po sportovní stránce, vzhledem ke zrušení všech bazénových mezinárodních soutěží, MČR všech věkových kategorií, Krajských přeborů, Českých pohárů a řady dalších soutěží, není moc co hodnotit. Martina Elhenická, zařazená ve VSC, bojovala úspěšně na několika závodech v zahraničí a opět vyhrála hlavní závod VC Trutnova (200 VZ), která se ještě před uzavřením bazénu uskutečnila. Zvítězila i při ČP v dálkovém plavání v Račicích. Naši nejlepší plavci vycestovali na Memoriál Petruszewicze do polské Wroclawi. V krajském SCM pod vedením Tomáše Břeně a Pavla Pokorného v roce 2020 působili Michal Jerman, Tomáš Havelka, Terezie Bischofová, Nicol Kirschová, Kristýna Voborníková a kritéria splnila i Veronika Hůlková.

vyrocni zprava plavani 2020 01

Alternativou našim nejlepším dorostencům a žákům bylo v roce 2020 dálkové plavání, ve kterém absolvovali od června do září celou řadu závodů Českého poháru (včetně přípravného Pardubického poháru), kde vybojovali mnoho umístění na stupních vítězů. Vrcholem sezony bylo MČR všech věkových kategorií v Račicích, kde plavci potvrdili kvalitní vytrvalostní přípravu přes léto a přivezli i několik medailí. V kategorii dorostu se mistryní ČR stala Terezie Bischofová v závodě na 5 km, startovala i Barbora Páslerová. Mezi žáky si výborně vedl Matěj Havlík, který vybojoval titul mistra ČR na 3 km a také děvčata, když stříbrná doplavala Martina Šlechtová a bronzová Adéla Mačková. Těsně pod stupni vítězů doplavali Lukáš Netík (5.) a Tereza Umlaufová (7.). Všichni „dálkoplavci“, také obsadili přední umístění v celém seriálu Českého poháru.

vyrocni zprava plavani 2020 02    vyrocni zprava plavani 2020 03

Plavecký oddíl zorganizoval těsně před uzavřením bazénů 36. VC Trutnova, včetně 7. ročníku memoriálu Pavla Sobotky, kde v soutěži družstev náš oddíl obsadil 3. místo a na stupně vítězů se postavili: Elhenická, Bischofová, Kirschová, Havelka, Havlík a Cihlář. Podařilo se nám také zorganizovat další tři soutěže krajského formátu.

Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům a rozhodčím, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání a také na pořádání soutěží. Zvláštní poděkování patří všem partnerům, včetně těch největších UP GROUP, Město Trutnov, Královéhradecký kraj, Společnost DUHA, nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov, bez kterých by fungování oddílu na této úrovni nebylo možné.

vctu 2019 04    vyrocni zprava plavani 2020 06

Naši plavci a trenéři byli za předchozí rok oceněni mezi nejlepšími sportovci TJ Loko. Martina Elhenická zvítězila v anketě nejlepší sportovec města Trutnova, nominováni byli i Terezie Bischofová, Nicol Kirschová, Matěj Havlík a trenéři Tomáš Břeň a Pavel Pokorný. Martina, Terka a trenéři byli rovněž oceněni na galavečeru nej sportovců a trenérů Královéhradeckého kraje za předchozí rok.

vctu 2019 01    

Výbor oddílu hospodařil v „černých“ číslech a pracoval ve složení: Bc. Tomáš Břeň – předseda, Ing. Pavel Pokorný – organizační a sportovní činnost, Marcela Morávková – oblast rozhodčích.

V roce 2021 věříme v účast Martiny Elhenické na OH v Tokiu, ME v Kazani a Budapešti a MS v Abu Dhabi. Všem přejeme méně problémový rok 2021 a konečně zase nějaká republiková mistrovství.

 

Zpracoval: Bc. Tomáš Břeň, V Trutnově 19.2.2021,
https://www.facebook.com/plavcitrutnov/ https://www.lokotrutnov.cz/plavani

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965