Výroční zpráva oddílu plavání za rok 2015

Rok 2015 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko FM Servis opět velmi úspěšný.
Po sportovní stránce se plavcům převážně dařilo. V reprezentačních výběrech jsme měli zastoupení v Martině Elhenické (dospělí) a Kláře Šimánové (starší junioři). V celostátním SCM byly zařazeny plavkyně Holubová a Suková. V krajském SCM pod vedením Tomáše Břeně a Pavla Pokorného potom Holubová, Suková, Šimánová, Kosinková, Lankašová, Brádlová a Šolínová.

tn vz 1
Na vrcholných mezinárodních akcích jsme měli zastoupení v Martině Elhenické, která reprezentovala ČR na Světové Univerziádě v korejském Gwangju, kde vybojovala ve finálových závodech 2 x 8. místo na 800 a 1500 VZ. Poprvé Martina plavala na Mistrovství světa v dlouhém bazénu v ruské Kazani, kde obsadila 22.místo na 1500m VZ.


Na českých mistrovstvích se zástupcům Lokomotivy také výrazně dařilo. Družstvo žen v plavecké lize potvrdilo dlouhodobou příslušnost k české špičce a podesáté v řadě postoupilo do finále, kde obsadilo 4. místo ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová, Suková, Šimánová, Lankašová, Šolínová a Brádlová. Mezi dospělými vybojovaly ženy 9  medailí, o které se postarala Martina Elhenická
(4 zlaté - 2 stříbrné -1 bronzová), bronz přidala Aneta Pechancová a štafeta žen na 4x50 VZ ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová a Šimánová. Do finále „A" mezi dospělými se probojovala také Klára Šimánová a Kateřina Holubová. Poprvé na „dospělácké" republice plavaly Lankašová, Šolínová a Brádlová. Martina Elhenická v seriálu Českého poháru obsadila konečné 4. místo.

tn vz2
V kategorii dorostu se na MČR o 11 medailových umístění v těžké konkurenci postaraly Klára Šimánová (1-2-3) a Kateřina Holubová (0-2-3). Medailistky doplnila účastnice Michaela Kosinková.
V kategorii žactva „trutnováci" přivezli z MČR 27 medailí. V kategorii starších žaček si bronzovou medaili přivezla Karolína Šolínová. Těsně pod stupni doplavali Matyáš Nývlt (4.) a Dominika Brádlová (5.). Ve druhé desítce pak Lankašová, Pražák, Umlauf a Dvořák. Mezi  mladšími žáky vybojoval titul mistra ČR Jakub Pásler na 200m M, který přidal ještě stříbro a dvě bronzové medaile. Tři bronzové přivezl Filip Vlček a také štafety chlapců ve složení Vlček, Haufer a bratři Páslerové. Těsně pod stupni vítězů dohmátli Kraková (4.) a Malíková (5.). Ve druhé desítce pak Barvínková. Na pohárech ČR 10-11ti letých žáků si skvěle vedla Helena Blahová s osmi medailemi
(1 zlatá -1stříbrná -6 bronzových). Eliška Šutriepková přivezla tři medaile (0-1-2). Tomáš Havelka pak jednu stříbrnou. Úspěšné byly též štafety děvčat ve složení Stoklasová, Blahová, Šutriepková a Hůlková, které vybojovaly jednu zlatou, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. V těchto kategoriích náš oddíl reprezentovali ještě Justová, Bryknarová, Skořepa, Rajsner, Kortan, Zdráhal, Hartlová a Mědílková.

tn vz3
Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží, včetně Českého poháru. Plavci též překonali řadu oddílových a krajských rekordů (Elhenická, Šolínová, Nývlt, Vlček, Pásler J., Blahová, Šutriepková, Rajsner, Kirschová).

tn vz4
Plavecký oddíl organizoval 31. VC Trutnova včetně 16. soutěže pro postižené děti a 2. ročníku memoriálu Pavla Sobotky, MČR mladšího žactva a dalších 7 soutěží krajského formátu.
Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům, rozhodčím a dalším partnerům, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání. Výbor oddílu pracoval ve složení: Tomáš Břeň – předseda, Ing. Pavel Pokorný, Lenka Davidová, Jaroslav Mošna a Ing. Vladimír Stejskal.

tn vz5
Čeká nás v roce 2016 OH v Riu, MEJ a další vrcholné akce?????

tn vz 6

Zpracoval: Tomáš Břeň


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965