Legenda se loučila stříbrem, Elhenická získala čtyři medaile

Čtyřdenní plavecký maraton absolvovali plavci TJ Loko UP Group minulý víkend v Plzni, kde proběhl republikový šampionát dospělých a dorostu. Plavalo se na padesátimetrovém bazénu našíř, kde pořadatelé vytvořili závodiště s deseti pětadvacetimetrovými drahami. V trutnovských barvách startovalo deset závodníků.

tn 01
Speciální příchuť měl šampionát pro celý oddíl, neboť se při něm téměř po dvaceti letech v bazénech loučila trutnovská plavecká legenda a stříbrná medailistka z ME 2012 v Chartres Aneta Pechancová. A loučila se parádně, neboť si na krk pověsila stříbrnou medaili v závodě na 50 metrů kraul.

„S mezinárodním plaváním jsem se rozloučila už před pár lety. A před několika týdny mě napadlo, že s českým plaváním bych se mohla rozloučit při tomto mistrovství. Samozřejmě jsem chtěla medaili. Připravovala jsem se docela tvrdě a nakonec plavala pod 26 vteřin, což stačilo na stříbro. Teď si budu užívat plaveckého důchodů a zaplavu si už jen na akademičkách,“ zhodnotila závod a budoucnost Aneta a dodala: „Chci poděkovat mému jedinému trutnovskému oddílu za zabezpečení celé mé plavecké kariéry a Pavlovi Pokornému za neutuchající trenérskou péči.“

Trutnovský kouč výkon Anety okomentoval slovy chvály: „Trochu jsme na dálku přípravu konzultovali a Anetinu derniéru jsem si nemohl nechat ujít. Plavala skvěle a já jsem šťastný, že jsem mohl být u toho i u zlatých časů trutnovského plavání. Dosáhli jsme tu neuvěřitelné věci za těch dvacet let a doufám, že ještě nějaká generace tuto napodobí. Bude to, ale hrozně složité.“

Poslední plavkyní ze „zlaté“ trutnovské generace, která ve svých pětadvaceti letech ještě závodí tak zůstala česká rekordmanka Martina Elhenická, která stále živí cíl startovat na olympiádu v Tokiu. Martina v Plzni nebyla ve stoprocentní formě, přesto se vracela se dvěma stříbrnými medailemi ze závodů na 400 a 1500 metrů VZ a přidala ještě dva bronzy na 100 a 200 metrové trati. Patnáctým místem v kategorii dospělých se v závodě na 1500 metrů blýskla stále ještě žákyně Veronika Hůlková.

tn 02

Mezi dorostenci jsme měli zastoupení v Jakubovi Páslerovi, Lucii Krakové, Karolíně Malíkové a Pavlíně Smolíkové. Nováčkové a ti mladší v dorostenecké kategorii obsadili finálová umístění. Lucie Kraková dohmátla na 7. a 9. místě v nejdelších kraulových disciplínách. Pavlína Smolíková skončila sedmá a desátá na motýlkových tratích 200 a 100 metrů. Jakub Pásler, proti některým soupeřům skoro o dva roky mladší, ve finálové rozplavbě na 200 m motýlek vytvořil časem 2:15,40 nový oddílový rekord, což stačilo na 10. místo. Karolína Malíková skončila ve druhé desítce. Výpravu doplnily ještě Eliška Šutriepková a medailistky z MČR žactva Terezie Bischofová a Nicol Kirschová.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965