Elhenická odletěla do Kanady. Pro dobré časy a dres Gretzkyho

Čtrnáct českých plavců - šest mužů a osm žen - včera zamířilo na světový šampionát v krátkém bazénu do kanadského Windsoru. O místo v reprezentačním výběru si svými výkony řekla i třiadvacetiletá Trutnovačka Martina Elhenická, která se příští týden od úterý do neděle představí ve třech individuálních startech - 200, 400 a 800 kraul a s velkou pravděpodobností i ve štafetě 4 x 200.

tn 07

Jak velké sebevědomí máš před letošním mistrovstvím světa?
Věřím si na dobré časy, na mistrovství světa se těším. Umístění si ale netroufám odhadovat.

Plaveš nejrychlejší časy, jaké jsi kdy plavala. To se ti teď musí skvěle závodit, ne?
Celý podzim se mi plave fakt dobře. Časy jdou nahoru, tak to na závodech jde celkem samo. Snad to vydrží i do Kanady. Začala jsem konečně trochu odpočívat, tak uvidíme, co ve mně je.

V čem ses zlepšila?
Zlepšilo se asi všechno, tréninky jsou fakt těžké, ale sedí mi. Trochu jsem zapracovala na technice, ale tam je ještě pořád co zlepšovat. Jsem taky trochu lehčí. Od každého něco.

Co očekáváš od mistrovství světa?
Velkou konkurenci a snad i ty moje dobré časy. Ale věřím, že i atmosféra bude výborná. V Kanadě je plavání celkem oblíbené, postavili nám bazén v hokejové hale, tak se očekává asi i dost diváků.

Vždycky mluvíš hlavně o časech a umístění jde do pozadí. O jakém výsledku se ale dá uvažovat, kdyby se ti to povedlo?
To je těžké odhadnout, vůbec netuším, z jakého místa tam půjdu. Řekneme, že třeba umístění okolo šestnáctého místa by bylo dobré.

Poprvé poletíš do zámoří, chceš vidět i něco mimo bazén?
Asi nic moc vidět nechci, jen chci do nějakého hokejového obchodu, abych si mohla koupit dres Wayna Gretzkyho. (smích)

NOMINACE REPREZENTACE ČR

K největším oporám českého týmu by měli patřit Jan Micka, Barbora Závadová a Simona Baumrtová. Poslední českou medaili na mistrovství světa v krátkém bazénu vybojovala v roce 2012 v Istanbulu právě Simona Baumrtová, když na 100 metrů znak skončila na bronzové příčce.

Petr Bartůněk (Kometa Brno), Tomáš Franta (Slávie Chomutov), Tomáš Havránek (Bohemians Praha), Pavel Janeček (Delfín Náchod), Jan Micka (USK Praha), Jan Šefl (Slávia VŠ Plzeň), Simona Baumrtová (Slávie Chomutov), Martin Elhenická (TJ Loko UP Group Trutnov), Kristýna Horská (Bohemians Praha), Petra Chocová (PK Česká Lípa), Martina Moravčíková (Bohemians Praha), Barbora Seemanová (Motorlet Praha), Lucie Svěcená (SK Jazzmani Žatec), Barbora Závadová (KPS Ostrava)


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965