Šimánová se stala trojnásobnou dorosteneckou mistryní, uspěla i Holubová a desetiletí

 
Trutnov - Červnové víkendy jsou ve znamení plaveckých mistrovství ČR jednotlivých kategorií. V plzeňské padesátce se konal šampionát dorostu, kterého se zúčastnili čtyři plavci Lokomotivy.
plavani-2016-33 m

 

Skvělou formu posledních týdnů (ve Vídni čtyři limity do reprezentace, 2. a 3. místo v těžké konkurenci) zúročila Klára Šimánová, která v tomto závodě ještě bojovala o limit na MEJ v Maďarsku. Tento cíl se jí nepodařilo splnit vzhledem k náročnosti svých disciplín a skutečnosti, že MEJ se jako mladší může zúčastnit i v příštím roce.

Přesto výbornými výkony vybojovala tři zlaté medaile (200m motýl, 800 a 1500 volný způsob) a sbírku doplnila dvěma bronzy (100 m motýlek a 400 m volný způsob). „Byla jsem z toho celkem překvapená, plavala jsem kousek za osobáky. Mistrák se mi povedl jako nikdy předtím," radovala se šestnáctiletá závodnice.

Úspěšná byla i Kateřina Holubová, která kraulové vytrvalostní tratě 400, 800 a 1500 metrů ozdobila bronzovými medailemi.

„S vystoupením Kláry jsem nadmíru spokojen, prodala maximum natrénovaného a věřím, že až bude bydlet v Trutnově, prosadí se i ve vrcholných mezinárodních soutěžích. Katka odvedla standardní výkon, který byl odměněn třemi medailemi. Aleš Umlauf a Romana Lankašová na svém prvním dorosteneckém mistrovství sbírali zkušenosti," zhodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Pavel Pokorný.

Desetiletí a jedenáctiletí plavci soutěžili o své medaile na poháru ČR v Jindřichově Hradci a Domažlicích.

Úspěch v podobě medailí přivezla z Jindřichova Hradce Vanda Stejskalová, která obsadila druhé místo v závodě na 400 metrů kraul a třetí místo na kraulové stovce. Dvě stříbrné medaile vybojovala děvčata ve štafetách na 4 x 50 m polohově a volným způsobem. Polohová plavala ve složení Terezie Bischofová , Aneta Mikešová, Nikol Kirschová a Vanda Stejskalová. Kraulová štafeta  plavala ve stejném složení, jen Anetu Mikešovou vystřídala její sestra Tereza.

plavani-2016-34 m

Velkou smůlu si vybrala Nikol Kirschová, která obsadila čtyřikrát nepopulární čtvrté místo. Stejnou příčku obsadila i Terezie Bischofová v závodě na padesátce motýlek a Šimon Pohner na polohové dvoustovce. Šestý dohmátl Martin Jókala na stovce motýlek. Mezi jedenáctiletými obsazovali Simon Rajsner, Jaroslav Kortan a Dan Zdráhal umístění ve druhé desítce.

plavani-2016-35 m

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965