Elhenická plavala v Londýně opačným směrem

 
Zklamání střídá odhodlání. To nejvíc se teď zrovna mísí v Martině Elhenické. Trutnovská reprezentantka se vrátila z mistrovství Evropy v Londýně bez pořádného výkonu. Její čtvrtou účast na evropském šampionátu naopak lze shrnout slovem nepovedená. „Už mi to radši ani nepřipomínej," zopakovala několikrát během našeho rozhovoru.

Povídání na lavičce u krytého bazénu, kam holkám z oddílu přivezla na trénink nějaké anglické dobroty, jsme však začali příjemnější záležitostí. V pondělí dostala, vlastně její bratr, protože v tu dobu ještě seděla v letadle, sportovní cenu pro nejlepšího sportovce Trutnova za rok 2015.

plavani-2016-29 m

 

Martina Elhenická na ME v Londýně

800 kraul
21. místo 8:56,61

1500 kraul
14. místo 17:08,01

400 kraul
32. místo 4:22,89

„Minulý rok jsem výsledky měla, hodně jsem se zvedla a plavala jsem docela dobře. Z ceny jsem ale byla překvapená, protože jsem myslela, že vyhraje někdo jiný," řekla dvaadvacetiletá blondýnka, které se dostálo tohoto ocenění od zastupitelů již podruhé. Za rok 2010 získala cenu pro nejlepšího mládežnického sportovce.

Ani letošní sezona nebyla špatně rozjetá, na dubnovém mítinku v Grazu si vytvořila osobák na 800 kraul, a tak se těšila, co předvede v Londýně. Jenomže tam to dopadlo, jak to dopadlo.

„Nevím proč. Fakt nevím. Budeme se o tom bavit s trenérem v pondělí, až ještě trošku opadnou emoce," prozradila Martina, že kouč její pražské tréninkové skupiny Jaroslav Strnad byl naštvaný. „Celý týden byl v klidu, ale v neděli to na něj dopadlo, když jsme měli tři starty a všichni tři jsme totálně propadli," přiblížila, že šampionát nevyšel ani jejím tréninkovým parťákům Báře Závadové a Pavlovi Janečkovi.

„Zkusíme se nad tím zamyslet, ale nemůže se v tom nějak pitvat a musíme to hodit za hlavu, protože sezona pokračuje a myslím, že v červenci na republice bych třeba ještě mohla plavat dobře," nechala se slyšet trutnovská plavkyně.

Před odjezdem do Londýna sice prodělala nemoc, trápili jí i vysoké teploty, ale ve vodě chyběla více méně jen pár dní. „Myslela jsem, že mě to lehce ovlivní, ale že budu plavat takhle strašný časy," kroutila hlavou, a proto si ani nemyslí si, že zrovna to byl důvod, proč v Londýně plavala špatně. „Věřím, že do republiky se to ještě posune. To, že to nevyšlo teď, se prostě stane, ale nemyslím si, že když jsem teď plavala špatně, tak už se k těm osobákům nevrátím," poznamenala Martina Elhenická.

plavani-2016-30 m

Mistrovství republiky na začátku července bude pro české plavce důležité i z toho hlediska, že se bude jednat o poslední závody, kde bude možné ještě splnit olympijské limity. „Rio, to asi spíš ne?" usmála se nad svými vyhlídkami. Na osmistovce by ze svého osobáku v Grazu potřebovala ukrojit tak pět vteřin. „V Londýně jsem se vydala opačným směrem, tak teď to zkusím zpátky," udělala si vtípek sama ze sebe. Příští týden stráví v Praze a pak odjíždí na dva týdny na soustředění do Turecka.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965