Silný trutnovský oddíl v Hradci vybojoval čtrnáct medailí


Úspěšný víkend na tatami mají za sebou trutnovští judisté. Čtyřiadvacetičlenná výprava (11 mláďat, 7 mladších žáků i žákyň a 6 starších žáků) se v sobotu vydala do Hradce Králové na úvodní kolo krajské soutěže Královéhradeckého kraje, které zároveň bylo kvalifikační soutěž pro mladší žáky a žákyně pro postup na přebor ČR. A Trutnovákům čtrnáctkrát zacinkali medaile.

judo 2022 04 m

Judisté Lokomotivy navázali na předchozí úspěšnou generaci nejen počtem startujících, ale i výsledky opět připomněli, že v Trutnově je silný oddíl.

Zlatou medaili vybojovali starší žáci Ondřej Krokidis a Tomáš Hančil. Stříbro získali starší žáci Jakub Perdek, David Kalyn a Michael Husák, v kategorii mladšího žactva Oliver Jung a Sára Perdeková a mezi mláďaty se z druhého místa radovali Pavel Stanko a Ema Drábková.

Bronzovou medaili si na krk pověsili starší žák Antonín Pejsar, mladší žák Daniel Jungman a mláďata Václav Hornych, Jan Hátle a Marek Pokorný.

judo 2022 05 m

Reprezentanti na Evropském poháru v Poznani

Další Trutnováci Jan Lisý a Radek Gottwald bojovali v reprezentačních barvách České republiky na Evropském poháru juniorů v polské Poznani. Kluci předvedli dobré výkony.

Honza Lisý v prvním kole porazil v golden skóre německého reprezentanta Norberta Schmidta. Ve druhém zápase velmi aktivně držel krok s Ázerbájdžáncem Nahidem Ismayilovem. V polovině časového limitu ale soupeř využil Jendovi aktivity a kontra chvatem Ucuri goshi zvítězil. V dalším zápase však prohrál a tím neumožnil tzv. opravy předchozím soupeřům.

Radek Gottwald coby nováček v juniorské kategorii nastoupil v prvním kole s nasazeným Izraelcem Iftachem Badaschem. V souboji byl rovněž aktivní a bez respektu, ale zkušený Izraelec využil Radkovu aktivitu ve svůj prospěch. Po nástupu do chvatu Učimata kontroval a bodoval. Radek již nedokázal zápas otočit ve svůj prospěch. Bohužel ani Izraelec nedošel pavoukem dostatečně vysoko, aby své předchozí soupeře vytáhl do oprav.

Pro trutnovské judisty byla evropská zastávka generálkou před nadcházejícím mistrovstvím republiky juniorů v Hranicích na Moravě, které se koná tuto sobotu.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965