Judistu Linharta dělilo 20 vteřin od medaile na mistrovství světa

O víkendu se v Marakéši konalo mistrovství světa v judu v kategorii masters. Do marockého letoviska, které leží na úpatí vrcholků Atlas a pouště Sahara, se sjelo 1185 závodníků z 51 zemí světa. Českou republiku reprezentovalo 26 judistů, z toho byli tři Trutnováci - Jaroslav Linhart, Petr Vostřez a Rudolf Bradler.

judo1

Před dvěma roky na šampionátu v italském městečku Olbia vybojoval Jaroslav Linhart ve své kategorii historickou bronzovou medaili. Na loňském mistrovství v mexickém Cancunu zůstali judisté Lokomotivy bez medailového úspěchu, nejlepším výsledkem bylo sedmé místo Linharta. Tento veterán se postaral o nejlepší trutnovský výkon i letos, když skončil na děleném pátém místě.
Jaroslav Linhart s přehledem vyhrál svou skupinu, v níž porazil Francouze Bachelarda, Švéda Larssona i Francouze Despreauxe a postoupil tak do semifinále. V něm prohrál se Švýcarem Pntillonem na šido (trest) a čekal ho souboj o bronzovou medaili. Jeho soupeřem byl Rus Solinov. Trutnovský judista v zápase dominoval, ale dvacet vteřin před koncem udělal chybu, zápas prohrál a obsadil pátou příčku. Jak sám Jaroslav Linhart říká: „Tohle je prostě judo.“

judo 2

Petr Vostřez startoval na mistrovství světa poprvé a vybral si nováčkovskou daň, když hned v prvním kole prohrál s Francouzem Leroyem a tím byl z turnaje vyřazen.
Rudolf Bradler skončil na dělené deváté příčce. V prvním kole nestačil na Alžířana Adjase, jenž ho pak vytáhl do oprav. V těch se nejprve utkal s Francouzem Zambitou, kterého porazil na ipon chvatem Tomoe Nage. Potom ovšem prohrál na šido s dalším Francouzem Hermantem.
Česká republika vybojovala na mistrovství sedm cenných kovů: čtyři zlaté, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile. V hodnocení národů obsadila 7. místo.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965