JUDO - Čtyři tituly přeborníků pro Loko, Bureše vyloučili za techniku

V sobotu se judisté Lokomotivy Trutnov zúčastnili krajského přeboru v Novém Bydžově. Bilance deseti závodníků? Sedm medailí - jedna bronzová, dvě stříbrné a čtyři zlaté.
judo 2018 33 m

O tituly krajských přeborníků svedli boje mladší a starší žáci, jmenovitě Richard Bureš, Ondřej Adamec, Marek Novák, Michal Žilka, Tomáš Duben, Jindřich Tyl, David Šopinec, Šimon Brezáni, Michal Imerlišvili a Radek Gottwald.

Bronzovou medaili v kategorii mladších žáků do 42 kg vybojoval Ondřej Adamec. Stříbro získali mezi mladšími žáky nad 60 kg Michal Žilka a Tomáš Duben v kategorii starších žáků.

Zlatou medaili a titul přeborníka vybojovali: v kategorii mladších žáků nad 60 kg Marek Novák, v kategorii starších žáků do 42 kg David Šopinec, do 50 kg Šimon Brezáni a do 66 kg Radek Gottwald.

judo 2018 34 m

Sportovní smůlu měl mladší žák Richard Bureš, který patřil k favoritům své kategorie. Roli favorita potvrzoval již v základní skupině, kterou vyhrál. Bohužel v semifinálovém utkání provedl zakázanou techniku a byl vyloučen z turnaje.

„Jedná se o techniku, která není nebezpečná pro soupeře, ale pro závodníka, který techniku provádí. Ríša je zkušený závodník, který trénuje už delší dobu své judistické kariéry se zkušenějšími a staršími závodníky, a neuvědomil si, že je ještě mladší žák,“ vysvětloval trenér Robert Gottwald.

Další reprezentanti trutnovské Lokomotivy hájili barvy jiných oddílů. Petr Kudrna a Matěj Krčmář bojovali v barvách družstva Hradce Králové a Jan Lisý v barvách družstva Jablonce nad Nisou v dorostenecké lize družstev.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965