Judista Bradler vyhrál mistrovství Rakouska, mládež se prala o body

Judisté Lokomotivy Trutnov se o víkendu svedli souboje na tatami v Brně a v rakouském Linci. Do jihomoravské metropole se na čtvrté kolo Českého poháru vydali dorostenci a starší žáci. Na jih za hranice se vydala trojice veteránů, kteří reprezentovali na rakouském šampionátu. Rudolf Bradler obhájil loňské vítězství.

judo 2018 28 m
Čtvrté kolo národní soutěže v Brně bylo rozdělené do dvou dnů. V sobotu bojovali dorostenci Petr Kudrna, Tobiáš Chmelík, Vojtěch Vach, Jan Lisý, Matěj Krčmář a možnost startu v kategorii dorostu využil i starší žák Radek Gottwald.

Velmi dobrý výsledek zaznamenal Jan Lisý. V základní skupině porazil Davida Bajera (Kolín) a Jakuba Wose (Polsko). Neporadil si ale s budoucím finalistou kategorie Marcelem Mravcem. Další boje sváděl Lisý v opravách, kde zdolal Davida Valdaufa (Karvinná), Jana Černého (Hradec Králové) a Davida Hradila (Plzeň). V boji o bronz podlehl polskému reprezentantovi Michalovi Kowalczykovi a obsadil dělenou pátou pozici.

 judo 2018 29 m

Dílčí úspěch v kategorii dorostu získal v podobě jednoho vyhraného zápasu starší žák Radek Gottwald, jenž zvítězil nad Filipem Černým (Praha). Přes dalšího soupeře Slováka Miloše Krajčiho (Banská Bystrica) již neprošel. Ostatní dorostenci bohužel nezabodovali.

judo 2018 30 m

V neděli se představili starší žáci Radek Gottwald, Michal Imerlišvili, Šimon Brezáni a David Šopinec. Nejlepší výsledek předvedl David Šopinec, který měl v prvním kole volný los. V dalších kolech si poradil s Jakubem Hanákem (Holešov), Janem Krylem (Praha) a Matějem Klobučnikem (Slovensko). Ve finále tentokrát nepřekonal dalšího Slováka Josefa Tománka a získal stříbrnou medaili.

 judo 2018 31 m

Dobrý výsledek odvedl i Radek Gottwald, který důležité body získal vítězstvím nad Josefem Moucou (Praha), Danielem Vlachem (Česká Lípa) a Janem Bartošem (Nový Bydžov) a obsadil bodované sedmé místo. Dílčí výsledek vybojoval i Michal Imerlišvili po vítězství nad Dominikem Vašutem (Prostějov) a získal tak důležitý bodík do národního rankingu pro nominaci na Přebor České republiky.

judo 2018 32 m

RUDOLF BRADLER VYPÁLIL RYBNÍK RAKUŠANŮM

Trutnovští judisté ve složení Rudolf Bradler, Jaroslav Linhart a Petr Vostřez se v sobotu zúčastnili mezinárodního mistrovství Rakouska veteránů v Linci. Nejlépe si vedl Rudolf Bradler, který nad soupeři dominoval nejen v postoji, ale i v boji na zemi a ve své váhové kategorii zvítězil a obhájil loňské vítězství.

Jaroslav Linhart podlehl až ve finále úřadujícímu mistru světa Kurzovi z Rakouska a obsadil druhé místo. Stříbro bral i Petr Vostřez, když nestačil na německého reprezentanta Hofera.

Trutnovští závodníci přispěli svými výkony k celkovému vítězství českého týmu v soutěži národů.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965