Stolní tenis - Hodnocení soutěžního ročníku 2022-2023

Koncem března 2023 byl posledními zápasy dohrán soutěžní ročník 2022-2023 ve stolním tenisu. Oddíl stolního tenisu TJ Lokomotiva Trutnov měl v něm zastoupení v Regionálním přeboru mužů a starších žáků. Již před začátkem soutěží bylo zřejmé, že další snížení členské základny a dlouhodobé zdravotní problémy některých hráčů se nepříznivě projeví na dosažených výsledcích.
Do základní sestavy družstva mužů „A“, hrající RP 2. třídy, se musel zařadit ještě starší žák Ondra Malík. Po polovině odehrané soutěže proto patřilo družstvu 6. místo z 10 účastníků, návratem Zdeňka Čurdy, zařazením nového člena Bohdana Koroliaka a bodovým přínosem Ondry Malíka došlo ve druhé polovině soutěže k výraznému zlepšení. Po skončení soutěže figuruje družstvo na 2. místě se ziskem 55 bodů a skórem 191:133 z 18 utkání, když z 11 vítězství jich 7 dosáhlo ve druhé části. Družstvo se opět opíralo o výkony Tomáše Jiránka s celkovou úspěšností 91,52 %, zlepšení výkonnosti zaznamenali i Zdeněk Čurda a Václav Doubek.

stolni tenis 2023 001
Také družstvo mužů „B“, hrající RP 3. třídy, se muselo od počátku vyrovnávat s nedostatkem dospělých hráčů. Proto od začátku soutěže byla dána příležitost získat zkušenosti ve hře proti dospělým celé řadě starších žáků. Po polovině odehrané soutěže patřilo družstvu až 6. místo ze 8 účastníků. Až posílením o další dospělé hráče došlo i u tohoto družstva ke zlepšení a posunu na celkové 5. místo. O celkový bodový zisk 28 bodů a skóre 116:100 se převážně zasloužili hráči Veronika Hrušková, Lenka Kalášková , Bohdan Koroliak a Michal Gajdoš.

K největším změnám došlo tradičně v mládežnické kategorii. Došlo k přeřazení již zkušenějších žáků do juniorské kategorie, ukončení některých členů a tím také ke snížení žákovské základny. Proto oddíl v Regionálním přeboru tříčlenných družstev starších žáků museli od začátku reprezentovat nově registrovaní členové s nedostatkem zkušeností. Navíc bylo družstvo i často oslabeno o nejlepšího hráče Ondru Malíka, proto konečné šesté místo ze sedmi účastníků je zhoršením vůči předchozí sezóně. Na dosažených výsledcích se dále podíleli Samuel Kodenko, Jan Nosek, Filip Stiburek, Lukáš Novotný, Tomáš Martinec a Josef Ožďan.

 stolní tenis 2023 002 m

Abychom udrželi mládežnický stolní tenis v našem městě, hledá oddíl nové dívky a chlapce ve věku 6-9 roků se zájmem o tento všestranný sport s odhodlaností reprezentovat náš oddíl a město Trutnov v tomto sportu. Noví zájemci se mohou přihlásit do konce května na trénincích oddílu, které se konají každé pondělí a čtvrtek od 16 do 18 hodin v herně stolního tenisu při ZŠ R. Frimla v Trutnově.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965