Kuželky - Straka, Slavík a Ryzák slaví zisk krajských titulů

Trutnovští kuželkáři Roman Straka, Karel Slavík a David Ryzák se o víkendu stali mistry Královéhradeckého kraje pro rok 2020. Ke dvěma nositelům „ptačích“ příjmení se přidal i juniorský reprezentant a všichni budou hájit barvy Lokomotivy ve finálových turnajích mistrovství republiky.

kuzelky 2020 02 m

Krajský šampionát mužů se odehrál ve Vrchlabí. V dopolední kvalifikaci se Roman Straka umístil na šestém místě se ztrátou 26 kuželek na nejlepšího. V odpoledním finále však podal nejlepší výkon ze všech a strhl vítězství na svou stranu. Úspěchem je i čtvrté místo Michala Rolfa, který hostuje v Trutnově v prvoligovém družstvu a společně s Romanem se probojovali mezi nejlepší české kuželkáře. Postup na MČR v Praze na Žižkově (2. – 3. května) si zajistili první čtyři hráči.

Pořadí:
1. Roman Straka (Lokomotiva Trutnov) 1138
2. Jan Brouček (SKK České Meziříčí) 1117
3. Pavel Louda (SKK Jičín) 1110
4. Michal Rolf (SKK Vrchlabí) 1101

Nejlepší senioři kraje se vydali na mistrovství do Hradce Králové. Skvělý výkon podal Karel Slavík, který získal zaslouženou zlatou medaili. Na republiku (2. – 3. května ve Valašském Meziříčí) kromě něj postoupil ještě druhý senior v pořadí, trutnovským Jaroslavům Juskovi a Jeničkovi na čtvrtém respektive šestém místě unikl postup jen o několik málo kuželek.

Pořadí:
1. Karel Slavík 573
4. Jaroslav Jusko 559
6. Jaroslav Jeníček 545

O juniorský titul se utkali mladí kuželkáři v Hořicích. David Ryzák smetl celou konkurenci a s padesátibodovým náskokem se stal mistrem kraje. Na druhém msítě se pak umístil jeho reprezentační kolega David Urbánek z Rychnova. Několik málo kuželek chybělo k postupu na republikový šampionát do Vyškova Marku Plškovi. V juniorské kategorii připadla dle postupového klíče na Královéhradecký kraj jen dvě postupová místa.

Pořadí:
1. David Ryzák (Lokomotiva Trutnov) 647
2. David Urbánek (Start Rychnov) 597
4. Marek Plšek (Lokomotiva Trutnov) 564

Na mistrovství kraje seniorek v Jičíně reprezentovala Lokomotivu jen Vendy Krulišová, která byla jedinou z okresních mistrů, kdo nezískal i krajský titul. Bohužel, neměla zrovna svůj den, obsadila páté místo (473) a je první náhradnici pro MČR. Znalost své kuželny využily jičínské hráčky, titul slavila Marie Klářová (531).

Dorostenci se utkali v Náchodě a trutnovské naděje skončily daleko za postupovými místy. Marek Ondráško skončil devátý (521) a Šimon Fiebinger byl dvanáctý (507). Žák Lokomotivy Michal Turek nemusel jezdit nikam daleko, o krajské tituly se bojovalo v Trutnově. Obsadil desáté místo (372). V hodnocení oddílů na krajských mistrovstvích byl s pěti tituly nejúspěšnějším klubem Náchod, Trutnov byl druhý se třemi zlatými medailemi
V předehrávce 14. kola Východočeského přeboru nastoupilo trutnovské déčko doma proti béčku Milovic a utrpělo porážku 2:14 (2268:2497).

V programu na tento týden navštíví všechna trutnovská družstva do kuželny soupeřů. Ve čtvrtek bude hrát Poříčí v Jičíně s tamním céčkem. Béčko Lokomotivy v pátek pojede k souboji rezerv do Červeného Kostelce a céčko ve stejný den nastoupí v Milovicích. V sobotu čeká těžká zkouška prvoligové áčko, kdy se trutnovský tým představí na půdě lídra soutěže, Slovanu Rosice.

(pho, bog)


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965