Synek získal titul po desetikolové bitvě, Marvanovo K.O. a Mrázovo nevidění

  
Trutnov - Čtvrté celkově, druhé pod otevřeným nebem. Galaodpoledne boxu v Trutnově se řadí již mezi pravidelné akce, jejíž prestiž se rok od roku zvedá. Včerejšek to potvrdil. Sobotní pěstní výměny v Buřtárně U Pěti buků se poprvé v historii nesly ve znamení duelů o tituly, konkrétně se zde bojovalo o pásy organizace UBO.
box-2016-01 mKdyž se půlhodiny před zahájením gala přihnal do města vydatný déšť, vznášel se nad celou akcí otazník. Pořadatelé z Boxing clubu Lokomotiva Trutnov sice měli připravenou suchou variantu s přestavěním ringu do Sokolovny, ale nikdo si moc dobře nedovedl představit, jak by vše dopadlo. Naštěstí, jak rychle déšť přišel, tak rychle zmizel a boxovat se začalo jen s půlhodinovým zpožděním.

Z původně plánovaného programu na poslední chvíli vypadly tři souboje, všechny taháky však zůstaly. V ringu se nejdřív představili čtyřikrát amatéři a pak pětkrát profíci.

                                                                                                                                      
Galaodpoledne tedy otevřeli amatéři. Jako první se do ringu postavili Roman Hořejší a domácí Aleš Včeliš, který byl o dvacet let mladší než jeho soupeře. „Před zápasem jsem z toho měl trošku strach, ale ten věkový rozdíl byl znát," řekl 21letý rodák z Hostinného. Dravost a mládí slavily úspěch už ve druhém kole, kdy rozhodčí zápas ukončil. „Možná to bylo zbytečně brzy, ale na druhou stranu zdraví je přednější," poznamenal Včeliš. Ve svém osmém zápase si připsal šesté vítězství.

box-2016-02 m

Pak se tři stovky diváků dočkaly první letošní novinky, a to ženského souboje. Lenka Petříčková vyzvala naši nejlepší amatérku Martinu Schmoranzovou. Dvakrát třetí žena z mistrovství Evropy a sedminásobná mistryně republiky v Česku moc neboxuje, ovšem pozvání trutnovských pořadatelů přijala. „Měla jsem teď měsíc pauzu po mistrovství světa, tak jsem ráda, že jsem si konečně mohla zaboxovat i doma," řekla. „Se soupeřkou se známe, boxovali jsme na mistrovství republiky. Není tak zkušená jako já, ale je čím dál tím lepší a lepší a pro mě těžší a těžší," pronesla Schmoranzová po vítězství v zápase, který trval 4 x 2 minuty.

box-2016-03 m

Třetí dvojice nabídla box nejmladších zástupců. Domácí reprezentant Pavel Nevečeřal se nedávno bil na mistrovství Evropy, kde v prvním kole prohrál s pozdějším šampiónem z Německa. Na gala si chtěl spravit náladu, což se mu povedlo. Na body porazil o rok staršího Daniela Trikala. „Boxoval dobře, ale přišlo mi, že měl respekt. Já jsem cítil, že mám trošku menší fyzičku, ale přetlačil jsem ho silou. Mohl jsem ještě přidat, ale stačilo mi to," vyprávěl trutnovský talent.

box-2016-04 m

Amatérskou část galaodpoledne uzavřeli Jiří Vosecký a Vilda Farkač. Jednalo se o jejich odvetu. Stejně jako v prvním vzájemném těchto duelu podsaditých chlapíků se radoval z vítězství Farkač.

box-2016-05m

Ještě než si slovo vzali profíci, došlo v Buřtářně na jeden vložený zápas. V exhibici se původně měli utkat pořadatel Karel Kubec a moderátor Matouš Rajmont. Hlavní organizátor to však z časové vytíženosti nedával, a tudíž se tento duel změnil v rodinné klání. Moderátor Matouš Rajmont vyzval svého syna Adama. A byla z toho remíza.

box-2016-06 m

Po přestávce otevřeli kategorii profesionálního boxu domácí zástupce Petr Chmelík a Ondřej Schwarz. Zápas se protáhl na všechna čtyři kola a na jeho konci rozhodčí zvedl ruce nad hlavu oběma. Trutnovský nováček si tak remízou zkompletoval svou zápasovou bilanci na 1 - 1 - 1. „Měl jsem tam několik dobrých zásahů, soupeř byl od krve. Ke konci mě potěšilo, že odcházel a já jsem na tom byl fyzicky líp. Chtěl jsem ho dostat na břicho, ale nevyšlo to. Jak mě chytal, občas jsem nevěděl, co mám dělat. Je to kickboxer, takže bojuje trošku jinak. Chtělo to hrozně síly. I z remízy mám ale radost," prohlásil Chmelík.

box-2016-07 m

Jen dva dny před gala se změnil soupeř Ondřeji Marvanovi. Trutnovský thajboxer, který v poslední době upřednostňuje box, se místo Josefa Obešla střetl s Martinem Antošem. „Bylo to docela krátký," ušklíbl se domácí tvrďák, když odcházel z ringu. Zápas trval pouze 2 minuty a 16 vteřin. Marvan hned první čistou ranou dostal soupeře do počítání, což byla předzvěst toho, že utkání skončí před limitem. A to se také stalo již v prvním kole, kdy šel Antoš k zemi. „Na začátku to ale docela rozjel. Myslel jsem, že to bude klidnější, když se bojovalo na čtyři kola. Možná to ale byla jeho chyba, pak tam koupil hodně čistých úderů," naznačil Marvan. Jeho aktuální bilance je 4 vítězství a 2 porážky.

box-2016-08 m

Vítězství a posun v žebříčku těžké váhy na třetí místo si plánoval i další Trutnovák Martin Mráz. Jenže proti byl František Kynkal. „Vsadil jsem se před zápasem s klukama, že do třetího kola bude na zemi," chvástal se vyzyvatel. K překvapení většiny diváků k tomu však došlo, ačkoliv po prvním kole to vypadalo, že zápas se odehraje v režii Mráze. „Počítal jsem s tím, že by to mohlo klapnout. Měl jsem namakáno, ale ke konci kola mě trefil do levého oka a od té doby jsem viděl rozmazaně," líčil domácí boxer. Ve druhém kole chytil od Kynkala pecku do pravého oka a neviděl skoro vůbec. „Věděl jsem, že je to špatné, ale myslel jsem, že se z toho vyskáču," uvedl muž s přezdívkou Viking, že před třetím kolem žádal trenéra Ondráška, ať ho ještě pustí do boje. Kynkal ale pak do Mráze vypustil několik dalších granátů a domácí kouč raději do ringu hodil ručník. „Moje taktika byla mlátit co největší údery z přední ruky, protože to nikdo nečeká. Dělá hodně moc a zaskočí každého," pronesl vítěz. Poražený Mráz poprvé od svého vstupu do profiringu poznal přemožitele.

box-2016-09 m

Galaodpoledne pomalu gradovalo a nadešel čas předposledního zápasu večera, kvůli němuž dorazilo k Buřtárně nejvíce lidí. Do ringu vstoupili Daniel Vencl a především domácí borec Jakub Synek. Tihle dva se už spolu jednou utkali v Poděbradech, kde se ve spíše přátelském souboji zrodila remíza. Tentokrát ale měla jejich bitva zcela jiný rozměr, jelikož se bojovalo o Baltický titul UBO. Na deset kol po třech minutách. A diváci se opravdu dočkali celého boxerského maratonu.

V první polovině souboje si aktivněji počínal Vencl, ale od šestého kola přebíral iniciativu Synek a zápas dostal větší grády. Venclovi musela být ošetřována tržná rána nad obočím, což poděbradského ranaře naštvalo a snažil se to Synkovi vrátit. Ten ovšem jeho snahu dokázal eliminovat a například osmé kolo vyznělo jasně v jeho prospěch. Jak vypadala bitva v posledním desátém kole, se podívejte ZDE. Zápas, nad kterým dohlížel i supervizor z Francie, vyhrál Jakub Synek.

box-2016-10m

„Je super, že jsem titul vyhrál před domácími fanoušky. Soupeř byl houževnatý a překvapil mě, že vydržel celých deset kol," povídal Jakub Synek. V zápase podle něj nebyl moment, kdy by mu teklo do bot. „Snažil jsem se to mít pod kontrolou. Dan měl granáty, ale naštěstí mě žádný nezasáhl tak, abych byl načatej," poznamenal. „On je silový boxer, takže taktika byla nechat ho trošku vyházet, zakyselit a pak začít. Doufám, že se to divákům líbilo," dodal muž, jenž si po svém osmém profesionálním zápase stále drží neporazitelnost.

Slovák Martin Parlagi versus Tanzánec Francis Miyeyusho. Takové bylo obsazení závěrečného zápasu sobotního dne. Souboj jedniček svých zemí o Interkontinentální titul UBO nabídl převahu slovenského boxera, který soupeře knockoutoval už ve druhém kole. „Občas se to podaří," usmál se. „Nevěděl jsem, co mám od zápasu čekat. Z videa to trošku vypadalo, že je slabší na hlavu. Nebyl ale až tak zlý, pohyboval se dobře na nohách," poznamenal Parlagi. Byla to pro něj již čtvrtá titulová výzva. V souboji proti Michalu Dufkovi získal mezinárodní český titul ČUBP. Poté dvakrát prohrál -  v Belfastu s Marco McCulloughem o Evropský titul WBO a v Londýně s Benem Jonesem o Interkontinentální titul WBO. V Trutnově tak srovnal svou titulovou bilanci na 2:2. „Není to špatná federace, ale moje představy jsou trošku jiné. Mířím výše," pronesl Parlagi po zisku Interkontinentálního titulu UBO.

Další galaodpoledne by trutnovští pořadatelé rádi uspořádali v prosinci a tentokrát by mohl bojovat o titul Ondřej Marvan.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965