Nejlepším sportovcem Loko Trutnov je opět thajboxer, tentokrát ale Ondřej Marvan

 
Trutnov - Čtyřiadvacetiletý thajboxer Ondřej Marvan se stal nejlepším sportovcem Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Trutnov za rok 2014. Vítězství v anketě trutnovskému bojovníkovi vynesl především jeho výkon na mistrovství Evropy v polském Krakowě, kde si na krk pověsil stříbrnou medaili. „Lokoťácký" trůn tak už dva roky zůstává pod palcem thajboxerů. Loni zvítězil Jakub Klauda.
Vyhlaseni 1

Elita Loko, společná fotka vítězů jednotlivých kategorií.


Slavnostní vyhlášení se už poněkolikáté odehrálo na pódiu Společenského centra Uffo. Hodinu a půl trvajícím ceremoniálem, během kterého se udělovala ocenění v devíti kategoriích, což bylo o jednu více než loni, provázela moderátorka Martina Adamů. Program zpestřilo několik videí o sportovcích, ale také dvě ukázky naživo. Basketbalová přípravka předvedla část ze svého tréninku a hráči Rangers ukázali pár akcí z amerického fotbalu. Srandovní vložku si připravili kajakáři.

vyhlaseni 2 m

vyhlaseni 3 m

První kategorie patřila těm nejmenším. Mezi mláďaty do 10 let zvítězila plavkyně Veronika Hůlková, která byla loni vítězkou krajských pohárů a pohárových soutěží. Získala zlato na Poháru ČR desetiletých na 100 m motýlek. V další kategorii - mládež 10 až 15 let - si cenu pro nejlepšího sportovce odnesl judista Jan Lisý. Žák páté třídy ZŠ Kpt. Jaroše se stal historicky nejmladším trutnovským mistrem republiky, když na Přeboru ČR ovládl kategorii mladších žáků do 46 kg. Celkem v roce 2014 vybojoval na turnajích 20 medailí. Třetí individuální mládežnickou kategorií byl dorost 16 - 19 let. Loňské prvenství obhájil cyklista Lukáš Slavík. Velké úspěchy slavil na dráze. Stal se mistrem republiky ve stíhacím závodu na 3 km a tři bronzové medaile přidal v soutěžích družstev. Startoval i na mistrovství Evropy v Portugalsku, kde ve stíhacím závodě jednotlivců obsadil 9. místo, což byl nejlepší český výsledek na šampionátu.

vyhlaseni 4 m

Plavkyně Martina Elhenická, Aneta Pechancová a thajboxer Ondřej Marvan. Tito tři sportovci Loko byli nominováni do hlavní kategorie - dospělí 20 až 40 let. Trutnovské hvězdy z bazénu anketu už v minulosti vyhrály, tentokrát však slavil tvrďák z ringu. Ondřej Marvan kromě úspěchu na evropském šampionátu byl účastníkem EML (Evropské Muay-Thail ligy) a dalších mezinárodních turnajů. V roce 2004 bojoval v osmi zápasech, zvítězil v pěti včetně souboje na domácím galavečeru Highlanders night. „Překvapilo mě to. Jsem šťastný. Je to poprvé, co jsem vyhrál nějakou anketu," poznamenal Ondra. Rozhovor s ním si přečtěte ZDE.

vyhlaseni 5 m

Novinkou letošního vyhlašování byla kategorie Masters - nad 40 let. Skleněnou plaketu získali oba nominovaní - ricochetista Jiří Herda a judista Jaroslav Linhart. Oba veteráni se stali mistry republiky.

Následovaly kategorie sportovních kolektivů. Když jako vítěze do 15 let přečetli hlídku kajakářů, trojice Daniel Koblížek, František Veselý a Stanislav Bouček tomu nemohla uvěřit a ukázala nefalšovanou radost. Trutnovští vodáci byli dvakrát bronzoví na MČR. Mezi staršími kolektivy slavilo ligové družstvo plavkyň. Tým, který tvořilo pět českých reprezentantek, dosáhl na stříbro v dlouhodobé soutěži MČR.

Co by to bylo za sportovní anketu, kdyby v ní své místo neměli trenéři či funkcionáři, bez kterých by to prostě nešlo. Titul toho nejlepšího v oddílech Lokomotivy za rok 2014 připadl cyklistickému kouči Miroslavu Tlamkovi.  Členové oddílu cyklistiky pod jeho vedením se loni postavili celkem 140krát na stupně vítězů (82x - 1. místo, 30x - 2. místo a 28x - 3. místo třetí). Bylo to v závodech od regionálních přes závody Českého poháru, mistrovství ČR až po zahraniční starty.

vyhlaseni 6 m

Jako poslední kategorie se vyhlašovala zvláštní cena za dlouholetou práci. Z oddílu sportovní gymnastiky ji dostala Monika Slavková. Druhou plaketu si odnesl Jan Bláha z oddílu juda.

Závěrečné slovo slavnostního odpoledne patřilo trutnovskému starostovi Ivanu Adamcovi.

vyhlaseni 7 m„Chtěl bych všem oceněným poblahopřát, ale nejenom jim, prostě všem sportovcům a těm, co se okolo sportu pohybují. Bez nich by žádný sport nebyl. Dnes je taková doba, že je potřeba, aby mládež sportovala a byla k tomu vedena. Loni jsem tady mluvil o tom, že sport v Trutnově prochází transformací z hlediska organizace. Byly z toho určité obavy, které se ale nenaplnily. Myslím, že podmínky jsou minimálně na stejné úrovni jako předtím, řekl bych, že se i zlepšily. Ale samozřejmě uslyším, že ta kuželna tu není, je špatná, že ta loděnice je chátrající... Je potřeba říct, že sport něco stojí a nejde všechno najednou. Když však registruji, kolik nových sportů tady vzniklo a jak jste úspěšní, tak samozřejmě je to i úkol pro nás město, abychom sehnali peníze na zázemí co nejrychleji a v co největším objemu. Ale postupně. Myslím, že kuželně se blýská na dobré časy. Připravujeme také rekonstrukci Niv, které jsou dnes ve stavu před dožitím, plaveckého bazénu, který by dnes potřeboval nejen výměnu oken, ale možná i trošku celé technologie a přizpůsobit ten dům, aby v něm mohli sportovat i postižení sportovci... Jsem potěšený z toho, když vidím, kolik úspěšných sportovců máme, protože to je takové nejvyšší ocenění pro město, kterému děláte dobrou reklamu. O Trutnovu se vždycky říkalo, že je město sportu."

Nejlepší sportovci Lokomotivy

mláďata do 10 let
 Veronika Hůlková (plavání)
 Pavlína Hellingerová (sportovní gymnastika)
 Dominik Karel Janko (sportovní gymnastika)

mládež 11 - 15 let
 Jan Lisý (judo)
 Daniel Koblížek (kanoistika)
 Matěj Trčka (thajbox)
 Matyáš Nývlt (plavání)
 Kateřina Šefcová (cyklistika)
 Klára Šimánová (plavání)

dorost 16 - 19 let
 Lukáš Slavík (cyklistika)
 Jan Bendák (orientační běh)
 Kateřina Holubová (plavání)
 Matěj Červený (atletika)
 Lada Pejchalová (atletika)
 Marek Plšek (kuželky)
 Filip Rolenec (ricochet)
 Aneta Váchová (basketbal)

dospělí 20 - 40 let
 Ondřej Marvan (thajbox)
 Martina Elhenická (plavání)
 Aneta Pechancová (plavání)

masters nad 40 let
 Jiří Herda (ricochet)
 Jaroslav Linhart (judo)

sportovní kolektiv do 15 let
 kajakářská hlídka ve sjezdu na divoké vodě (Daniel Koblížek, František Veselý, Stanislav Bouček)
 gymnastické družstvo mladších žákyň (Hellingerová, Kolínová, Oravcová)
 basketbalové družstvo starších minižákyň U13 (Frintová Barbora, Sedláčková Lenka, Třetinová Monika, Paclíková Magdalena, Holubcová Kristýna, Baťašová Tereza, Doubková Tereza, Šmahelová Markéta, Dyntarová Aneta, Červenková Tereza, Janouchová Kristýna, Lněničková Alex Marika, Prouzová Gabriela, Votočková Karolína Petra, Pačesová Aneta)

sportovní kolektiv dorost + dospělí
 plavecké ligové družstvo žen (Aneta Pechancová, Martina Elhenická, Kateřina Holubová, Barbora Suková, Klára Šimánová, Alena Füllsacková, Michaela Kosinková)
 tým sportovních gymnastek junior III (Sabina Tláskalová, Michaela Bachtíková, Tereza Svobodová, Eliška Krejčí, Veronika Krejčí, Kamila Krejčová, Eliška Slavková, Andrea Šedivá, Helena Kirschová)

trenér, cvičitel, funkcionář
Miroslav Tlamka (cyklistika)
 Jiří Hák (kanoistika)
 Petr Kapitulčin (basketbal)
 Tomáš Matoušek a Radek Horák (thajbox)

zvláštní cena
 Monika Slavková (sportovní gymnastika)
 Jan Bláha (judo)

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965