Harmonie tance a zábavy. Ples Lokomotivy se inspiroval aikidem

ples 2023 001 m
Sportovci se hodili do gala a vyrazili na ples. V pořadí již šesté společenské setkání sportovců TJ Lokomotivy Trutnov s hudbou, tancem, dobrou náladou a vším dalším, co patří k plesové zábavě, se uskutečnilo poslední listopadový pátek v Uffu. Stejně jako v předchozích ročnících se ples největší městské sportovní organizace konal pod záštitou jednoho z oddílů, letos volba padla na aikido, které slaví 30. výročí vzniku.


ples 2023 002 m
Aikido samotné přitom sportem v pravém slova smyslu není, žádná soutěžní klání se v tomto bojovém umění, zaměřeném na harmonii, mysl a soulad, nekonají. Jde o rozvoj člověka jako osobnosti fyzicky a psychicky vyrovnané.

Stejně jako tanečníci hledají na parketu harmonii se svým protějškem, aikidisté ji nacházejí v souboji se svým soupeřem.

Úvodní vystoupení aikidistů se odehrávalo na připravených žíněnkách – tatami. Členové oddílu předvedli ukázky několika vybraných technik a chvatů. Krátké zahájení plesu, na který dorazilo skoro 400 lidí, pronesl předseda aikido Roman Stoklasa spolu s Ivanou Valentovou, která se potom ujala moderace celého večera.



Pak už mohlo se začít plesat. Z pódia k tomu hrála kapela Levou rukou band. Na tanečním parketu se pak během večera udála i tři doprovodná vystoupení. První předtančení, ve kterém se kloubily prvky waltzu, argentinského tanga a slow foxtrotu předvedli Barbora Němcová a Filip Chmel z taneční školy TAK Dance Krok z Hradce Králové. Již několik let jsou Filip s Barčou nejúspěšnějším tanečním párem Královehradeckého kraje. Jedná se o taneční pár mezinárodní třídy, který má medaile z mistrovství republiky a také byl členem národního reprezentačního týmu.

ples 2023 003 m



Druhou taneční show předvedla taneční skupinu Attitude ze Dvora Králové. Choreografii na plese Loko zatančily děvčata ve věku 12 až 15 let pod vedením Lucie Sýkorové. Dvorská taneční skupina se ale skládá z více než 200 tanečníků ve věku od 3 let až po dospělé. Věnují se hlavně stylům street dance, ale nabízí i lekce vzdušné akrobacie, jógy v síti, pole dance atd. Jsou mistry ČR v soutěži Czech Dance League 2023 a jsou v nominaci na mistrovství světa do Budapeště, které bude probíhat příští rok v červnu.

ples 2023 004 m

Pár minut po jedenácté hodině patřil parket bratrům, kteří vystupují pod názvem Fajt Bradrs. V roce 2010 zazářili v Československo má talent jako Brejkdens Bradrs a se svou show postoupili až do finále. A bylo se opravu na co dívat.

ples 2023 005 m

A o půlnoci se pak losovaly hlavní ceny tomboly. Tou nejhodnotnější bylo trekové kolo. Ples skončil dvě hodiny po půlnoci.

ples 2023 006 m


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965