Ples Lokomotivy ve znamení juda

Třetí společenské setkání sportovců TJ Lokomotivy Trutnov s hudbou, tancem, dobrou náladou a vším dalším, co patří k plesové zábavě, se uskutečnilo v pátek v Uffu. Stejně jako v předchozích ročnících se ples největší městské sportovní organizace konal pod záštitou jednoho z oddílů, letos volba padla na judisty, kteří slaví 65. výročí vzniku juda v Trutnově.

tn judo 1
Úvodní vystoupení se tak odehrávalo na připravených žíněnkách - v judistickém slovníčku nazývaných tatami. Nejdříve na nich dostala prostor předvést se minipřípravka, což byly děti ve věku 4 až 5 let. Pak naběhli do sálu kluci od mladších žáků po dorostence, kteří ukázali gymnastiku a vybrané techniky juda.

tn judo 2

Krátké zahájení plesu, na který dorazilo skoro 500 lidí, pronesl předseda Lokomotivy Petr Musil. O něco déle po něm hovořil předseda oddílu juda Pavel Cermánek. Ten ve svém projevu zdůraznil tři důležité roky pro místní klub. Rok 1953, kdy se začalo trénovat na lesárně, rok 1967, kdy se judisté přestěhovali na gymnázium a rok 1973, kdy se přesunuli do „svého“ na Nivy. Od té doby už nemuseli stavět žíněnku. „Musím poděkovat i všem rodičům, bez nichž by náš oddíl neexistoval,“ zmínil například ještě ve své řeči.

tn judo 4

Když bylo úvodním oficialitám učiněno zadost, mohlo se začít plesat. Z pódia k tomu hrála kapela Levou rukou band. Na tanečním parketu se pak během večera udála i tři doprovodná vystoupení. Karolína Tučková a Adéla Fajfrová z taneční školy Waltera Elscheka ukázaly, proč že slaví úspěchy v synchro latině. Na letošním mistrovství Evropy v latinských duetech v Moskvě skončily páté.

tn judo 5

Druhou taneční show s názvem Poslední polibek, v níž se kloubily prvky waltzu, valčíku a slowfoxu, předvedli Simona Tejcová a Vít Domorád z pražské taneční školy Cooldance. Oba se věnující kombinaci až deseti tanců, ale jich primárním zaměřením jsou tance standardní. Podkladem vystoupení mistrů republiky v Showdance byla navíc známá píseň Jednoho dne se vrátíš od Věry Špinarové.

tn judo 6

Pár minut před půlnocí se do sálu opět naskládaly žíněnky a na ně nastoupili někdejší velmi úspěšní reprezentanti v judu manželé Andrea a Jiří Pokorní. Jejich Hříšné judo spojovalo krásu tance a bojového umění.

 tn judo 3

Další reprezentant, olympionik, medailista z mistrovství Evropy a několinásobný mistr republiky v judu se objevil v centru pozornosti při losování tomboly. Jako host na plese byl totiž přítomen Pavel Petřikov. Hlavní cenu v tombole - poukaz na plynovou sklokeramickou desku THG 4 + 1 - pak předával Pavel Stanko, zástupce firmy Termotech Groupe. Ten na závěr také věnoval trutnovskému oddílu šek na 15 tisíc korun pro mládež.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965