Sportovní „příměšťák” Léto s Lokomotivou opět rozhýbal trutnovské prázdniny

3 běhy, 136 dětí a nespočet sportovních i nesportovních aktivit. Děti z Trutnova a okolí už 34. léto měly možnost zasportovat si díky sportovnímu příměstskému táboru Léto s Lokomotivou. Na programu byly sporty tradiční, i méně tradiční. Od atletiky, přes míčové hry, bojové sporty, kanoistiku až po kuželky.

68736482 2390023901045428 5017943362888531968 n

„Programová kostra tábora je každý rok podobná. Našim cílem je dětem představit širokou škálu sportů, pomoci jim všestranně se sportovně rozvíjet a vyzkoušet si sporty, které třeba nejsou tak masové, ale mají v Trutnově kvalitní základnu a mohou děti nadchnout,” říká hlavní vedoucí Ivana Valentová. Nešlo ale pouze o sporty. Ukázky své práce a pracovních pomůcek dětem předvedli příslušníci trutnovské městské policie, hasičského sboru a záchranné služby.

Program tábora byl jako každoročně obohacen jedním „celodeňákem”. První běh se pokochal výhledem z Černé hory, třetí kráčel z Pomezek pohádkovou stezkou do Spáleného Mlýna. Jenom druhý běh vyšel naprázdno. Respektive nevyšel nikam vůbec, jelikož zklamalo počasí. „Novinkou byla letos návštěva fungl nového SVČ na Nivách. Jako první jsme si zkusili, že vyžití je pro děti na Nivách opravdu rozmanité,” říká Valentová a vzpomíná na místo, kde měl tábor své hlavní sídlo ještě před tím, než se přesunul na atletický stadion.

Léto s Lokomotivou je ale kromě “přičichnutí” k různým sportům také o soutěživosti a bojovnosti mezi oddíly. 4 oddíly a dorty pouze za první tři místa v celotáborové hře. No nezávoďte potom naplno! Nechcete přece, aby na vás zbyl jenom věneček. „Soutěživost vždycky byla ta věc, co mě motivovala chodit na tento tábor a bojovat pak s týmem o medaile. Teď jako praktikant už to není takové...,” říká Tobiáš Chmelík - jeden z věrných táborníků, který, podobně jako jiní současní vedoucí či praktikanti, rostl s táborem od malička. „Za podporu je potřeba poděkovat firmám VAK Trutnov, a.s., Ekvita s.r.o., panu Františku Siegelovi a Královehradeckému kraji, dále pak všem vedoucím a dobrovolným trenérům díky jejich pomoci se tábor koná a stále drží si svou oblibu,“ uzavírá Valentová.

Autor :Tomáš Kazda

Fotogalerie:

I. běh příměstského tábora 2019 "Léto s Lokomotivou

 

II. běh příměstského tábora 2019 "Léto s Lokomotivou

 

III. běh příměstského tábora 2019 "Léto s Lokomotivou

Partneři tábora:

vak

khk


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965