Lisý měl v Ostravě svůj den, Akštejn porazil všechny v Hradci

judo 2020 02 m

Judisté Lokomotivy Trutnov startovali na prvním kole Českého poháru v Ostravě, kam se sjelo přes dva tisíce závodníků. A zúčastnili se také Velké ceny Hradce Králové.

Na Českém poháru nejprve bojovali mladší a starší žáci - Tadeáš Turičík, Tobiáš a Ondřej Adamcovi a Richard Bureš. „Kromě Bureše jeli kluci na zkušenou na opravdu velký turnaj s mezinárodní účastí. Velká konkurence byla znát a dostali jsme výprask,“ řekl trenér judistů Loko Robert Gottwald.
Pouze Tadeáš Turičík a Richard Bureš vybojovali dílčím úspěchem důležitý bodík do národního rankingu. Turičík v prvním kole porazil technikou zhehybnění ruského závodníka Pavla Novoselova reprezentující pražský klub. V dalším kole však neprošel přes Maďara Felixe Dobose, který ho dále nevytáhl pavoukem. Bureš, který měl v Ostravě premiéru ve starším žactvu, začal první kolo výhrou nad Štěpánem Dobrým (Praha). Ve druhém kole prohrál s o rok starším Martinem Loučkem, který ho také dále nevytáhl.
Druhý den nastoupili na tatami dorostenci a junioři. Trutnovskou Lokomotivu zastupovali Šimon Brezáni, Michal Imerlišvili, Vojtěch Vach a Matěj Krčmář. Bohužel kluci neprošli prvním kolem a turnaj pro ně skončil bez bodů pro nominaci na MČR.
V Ostravě ale bojovali i další Trutnováci, kteří jsou již zařazeni do sportovních center a reprezentují barvy jiných klubů - Radek Gottwald a Jan Lisý (Liberec) a David Šopinec (Hradec Králové).
Robert Gottwald začal dobře v prvním kole porazil Lukáše Klímu (Praha) v padesáté sekundě. Druhé kolo začal rovněž lépe. Minutu před koncem zápasu vyhrával na dvě napomenutí soupeře. Ovšem Marek Palacký (Plzeň) pro změnu padesát sekund před koncem zápasu zaútočil a zvítězil. Dále ale Gottwalda nevytáhl. Gottwald nastoupil na zkušenou i do kategorie juniorů a první zápas s Tomášem Janečkou (Brno) pro něj skončil prohrou.
David Šopinec začal turnaj pro změnu prohrou s judistou z Dánska, ale bitva to byla veliká. Prohrál v golden skóre až v osmé minutě zápasu. Pozdější finalista však Šopince vytáhl do dalších kol, kde již trutnovský odchovanec pokračoval bez zaváhání až do souboje o třetí místo. V něm bohužel nepřekonal Dominika Dědka (Praha) a obsadil dělené páté místo.
Jan Lisý měl svůj den. Bez zaváhání přešel pěti koly přes dva Poláky, Slováka a Čechy až do finále, kde nestačil na Petra Mladého (Brno) a obsadil druhé místo. V kategorii juniorů pokračoval na vítězné vlně. V prvním kole porazil Daniela Šimka v sedmé sekundě. Do druhého kola nemohl nastoupit s pozdějším vítězem kategorie z Gruzie, protože současně bojoval v kategorii dorostu. Potom ale postoupil v opravách, kde porazil Filipa Černýho (Praha). Prohra s Petrem Menclem (Brno) pro něj znamenala dělené sedmé místo.
Na Velké ceně Hradce Králové bojovali mláďata a mladší i starší žáci. Trutnovskou Lokomotivu reprezentovali Matyáš Akštejn, Adam Svoboda, Tomáš Hančil, Maty Ozdojev, Jakub Baláž, Alžbětka Pechová a Richard Bureš. V této výpravě byl úspěšný pouze Matyáš Akštejn, ovšem stoprocentně. Bez zaváhání porazil všechny soupeře, kteří se mu postavili do cesty a vybojoval zlato.

judo 2020 03 m


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965