Double úspěch vynesl Šopincovi pozvánku do reprezentace

Úspěšný víkend prožili trutnovští judisté. Závodníci Lokomotivy se prali na tatami v Německu a Jablonci nad Nisou, kde zazářil David Šopinec. Starší žák nejprve v sobotu na Českém poháru uspěl ve svojí kategorii a v neděli vypráskal i všechny dorostence. Ihned po turnaji byl osloven pražským trenérem reprezentace ČR staršího žactva a nominován na turnaj do polské Poznaně, kterého se účastní tento víkend.

judo 2019 006 m

V sobotu tři veteráni Lokomotivy reprezentovali Českou republiku na mezinárodním mistrovství Saska ve městě Werdau. Na prvním turnaji v letošním roce se jim dařilo. Rudolf Bradler ve své kategorii nezaváhal. Všechny své zápasy vyhrál před časovým limitem a stal se šampiónem Saska.

Petr Vostřes proplouval turnajem jako ryba ve vodě a nad jeho síly byl až ve finálovém boji Rus Kalinin, takže z toho bylo stříbro. Jaroslav Linhart nastoupil do turnaje se zraněným ramenem, které ho dlouhodobě trápí, ale i přesto všechny své zápasy ve vyřazovacích bojích zvládl na jedničku, až v semifinále ho zastavil Němec Binsch a tím pádem na Jardu čekala bitva o bronz, kterou přes bolest ramene nezvládl a bylo z toho „jen“ páté místo.

 judo 2019 007 m

V sobotu bojovali také mladí judisté na druhém kole Českého poháru v Jablonci nad Nisou. Mezi téměř osmi sty mladšími a staršími žáky zazněla jména reprezentantů Lokomotivy Trutnov. Díky marodce pouze tři závodníci nastoupili do bojů o nominační body na přebor republiky.

Ethan Brar nevstoupil do svého prvního velkého turnaje v tomto roce úspěšně. V prvním kole prohrál a skončil v poli poražených. Richard Bureš vybojoval alespoň dílčí úspěch v podobě jednoho vítězného zápasu a získal další důležitý bodík do národního rankingu. David Šopinec nenechal po nepovedeném poháru v Ostravě nic náhodě. Pouze v prvním zápase vyhrál po časovém limitu. Další čtyři zápasy včetně finálového ukončil na ippon před časovým limitem. Prvním místem si zároveň zajistil postup na republikový šampionát.

V neděli přijeli na sever Čech bojovat o nominační body dorostenci (Chmelík, Lisý, Gottwald, Imerlišvili, Brezáni) a junior Kudrna, ale i starší žák David Šopinec, který využil možnost startu v dorostenecké kategorii.

Imerlišvili, Brezáni a Kudrna se v silné konkurenci neprosadili. Chmelík dvakrát zvítězil, získal důležité body, ale dále ho soupeři nepustili.

Gottwald, který naposledy před přestupem do Liberce reprezentoval barvy trutnovské Lokomotivy, vybojoval páté místo. Čtyřmi vyhranými zápasy a pátým bodovaným místem získal dostatečný počet bodů pro nominaci na republiku.

Zajímavostí této váhové kategorie bylo, že se v boji o bronzovou medaili potkali Trutnováci. Kamarádi si to po dlouhé době rozdali o medaili. Kluci spolu trénují devět let, chodili spolu do jedné třídy a seděli spolu v lavici. Oba dobře vědí, co na koho platí, ale úspěšnější byl Jan Lisý. Ten měl v prvním kole volný los. V dalších kolech procházel bez zaváhání, až na vyrovnaný zápas s pozdějším vítězem, přes kterého nepřešel. Jako náplast bral bronz ze zmíněného trutnovského souboje. Čtyři vyhrané zápasy a bodované třetí místo = jistá nominace na republiku.

 judo 2019 008 m

A to nejlepší na konec. David Šopinec v kategorii dorostenců exceloval. Pět zápasů, pět vítězství a také jistá účast na mistrovství ČR mezi dorostenci.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965