Skandinávský triumf. Skvělý Šopinec vyhrál turnaj ve Vejle

Velký úspěch na mezinárodním tatami se o víkendu podařil trutnovskému judistovi Davidu Šopincovi. Závodník Lokomotivy se vydal s regionálním výběrem žactva do dánského města Vejle, kde nejprve v sobotu vybojoval páté místo a v neděli po fantastickém proti skandinávským soupeřům získal zlatou medaili.
judo 2019 004 m

V sobotu byl trutnovský mladík nasazen do kategorie dorostenců ve váze do 42 kg, kde předvedl velmi dobrý výkon. V prvním kole měl volný los. Ve druhém prohrál s Britem, pozdějším vítězem kategorie. V dalším souboji narazil na dalšího Brita, respektive Brit narazil na Šopince. Ten svého vyzyvatele z ostrovů uškrtil a postoupil do souboje o třetí místo. Bronz si ovšem na krk nepověsil. V konfrontaci dvou Čechů nestačil na Šimona Radimovského z Prahy a obsadil konečné páté místo.

Medaile tak zacinkala až v neděli, kdy David již nenechal nic náhodě a ve svojí kategorii staršího žactva ovládl mezinárodní turnaj. V prvním zápase porazil Dána, ve druhém Švéda, ve třetím opět Dána a ve finále Nora. Skandinávská zkušenost mu prostě v ten den sedla. Všechny zápasy ukončil před časovým limitem!

Skvělým vystoupením tak David Šopinec nahradil neúčast Trutnováků na mezinárodním turnaji v Banské Bystrici, kterého se poprvé po pěti letech neúčastnili. Na vině byla marodka.

Tento týden závodníci Lokomotivy ladí formu na prvního kolo Českého poháru - Judo Grand Prix Ostrava, který se koná tento víkend. Na tomto turnaji mohou začít získávat body pro nominaci na republiku v letošním roce. V sobotu se představí mladší a starší žáci a v neděli dorostenci a junioři.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965