Judisté bojovali o poslední body pro nominaci na mistrovství

O prvním říjnovém víkendu na Českém poháru žactva, dorostu a seniorů v Teplicích sváděli judisté Lokomotivy Trutnov důležité boje o poslední body pro nominací na mistrovství republiky. „Teď již čekáme na součet bodů a na redukovaný ranking list,“ říká trenér Robert Gottwald.
judo 2018 36 m
Jisté je, že svou nominaci stoprocentně potvrdil velmi dobrým výkonem dorostenec Matěj Krčmář. Tři výhry, bodované páté místo a body z minulých kol Českého poháru již budou stačit k postupu.

Před šampionátem dobře časuje svou formu i starší žák Radek Gottwald. Ten má již dostatečný počet bodů pro nominaci, ale přesto si v Teplicích zvedl sebevědomí. Získal bronzovou medaili. V neděli využil možnost startu v dorostenecké kategorii, kde pouze sbíral zkušenosti.

Starší žák Šimon Brezáni potřeboval v Teplicích minimálně dva body, aby mohl s trochou štěstí pomýšlet o účasti na republice. To se podařilo, dva body v podobě jednoho vítězství. Více se nepovedlo. O tom, jestli se podívá na MČR, rozhodne, jak si vedli ostatní soupeři.

Stejně je na tom i dorostenec Vojtěch Vach. Osm bodů z předchozích kol může a nemusí stačit. V Teplicích se nepodařilo zabodovat.

Dorostenec Petr Kudrna potřeboval rovněž zabodovat. V silné konkurenci a opět s ne příliš šťastným losem se to nepovedlo. Trutnovský judista pro zkušenosti tak využil alespoň možnost startu ve starší věkové kategorii.

Posledního kola Českého poháru se měl účastnit i starší žák Michal Imerlišvili, který rovněž v předchozích kolech trpělivě sbíral body. Ty ovšem pro nominaci na republiku nestačí. Bohužel z důvodu nemoci nemohl startovat.

Naopak starší žák David Šopinec a dorostenec Jan Lisý do Teplic již nemuseli. Šopinec je na čele tabulky a Lisý je rovněž v horních patrech rankingu. Kluci zůstali doma a ladí formu.

Na mistrovství se ještě může nominovat mladší žák Richard Bureš, jemuž se díky trestu za nepovolenou techniku, nepovedl krajský přebor. Bureš byl „papírovým“ favoritem. V předchozích kolech regionálních turnajů byl vždy na stupních vítězů a drží první pozici v krajském žebříčku. Vedení Krajského svazu juda u něj zvažuje start na Přeboru republiky na tzv. divokou kartu.

Když to klapne, bude na republice reprezentovat Trutnov sedm borců.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965