Bronzová tečka Davida Šopince za sezonou judistů Lokomotivy

Konec judistické sezóny vyvrcholil v sobotu Přeborem České republiky mladších žáků v Mladé Boleslavi. Na tento turnaj se nominovali tři závodníci. David Šopinec, Ethan Brar a Jakub Bartuněk.

judo-2017-16 m

Pro Brara a Bartuňka byla úspěchem samotná nominace na turnaj. Oba prohráli v prvním kole a dále nepostoupili, i když Brarovi chybělo trochu štěstí. Do zápasu vstoupil aktivně a dokonce vyhrával na wazary. Zápas ale nedovedl do vítězného konce.

V Brně a Broumově

V sobotu 4. listopadu konalo MČR dorostenců v Brně a pohár Hejtmana v Broumově.  V jihomoravské metropoli Lokomotivu reprezentoval Petr Kudrna. V silné konkurenci se však neprosadil.
Mnohem lepší výsledek se podařil trutovským začátečníkům. Na mezinárodním turnaji žactva v Broumově cinkaly medaile - Tadeáš Turičík (1. místo), Lukáš Veselý a Tomáš Duben při své premiéře (oba 2. místo), Ethan Brar, Richard Kulda a Ondřej Frejvald (všichni 3. místo).

David Šopinec, jeden z favoritů kategorie, vstoupil do turnaje bez respektu. V kategorii do 38 kg bylo celkem sedmatřicet bojovníků. V prvním kole porazil před časovým limitem Benedikta Patočku (Cheb). Ve druhém kole vyřídil rovněž před časovým limitem Michala Meixnera (Ostrava) a i třetí zápas pro něj skončil vítězstvím Matyášem Zbránkem (Hranice).

Ve čtvrtém kole však David udělal velkou chybu. I přesto, že nad Vojtěchem Šimsou (Plzeň) vyhrával, přemotivovaně útočil a udělal chybu, které soupeř využil. David prohrál a sen o zlatu se rozplynul.

Poučen z předchozího nezdaru vstoupil do pátého zápasu s hlavou na krku, nic neunáhlil. Štěpána Fišera (Teplice) si připravil a souboj ukončil v jedenácté sekundě. Šestý zápas se Šimonem Radimským (Praha) bojoval celé dvě minuty, ale zvítězil 1:0. Poslední zápas o bronzovou medaili proti Šimonovi Traxlerovi (Prachatice) byl vyrovnaný, ale trutnovský judista zvítězil na wazary a vybojoval třetí místo a bronzovou medaili!

judo-2017-18 m

Konec letošní závodní sezony byl pro judisty Lokomotivy Trutnov podobně úspěšný jako v předchozích letech. „Medaile z mistrovství a přeborů republiky vozíme už tři roky po sobě," upozornil trenér Robert Gottwald. Letos to cinklo hned čtyřikrát. Starší žák Jan Lisý slavil bronz, veteráni Jaroslav Linhart a Petr Vostřez získali zlato a mladší žák David Šopinec bronz.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965