Trpělivost přinesla Brezánimu senzační republikové stříbro

Říká se, že trpělivost růže přináší. Držet se tohoto úsloví se vyplatilo judistovi Lokomotivy Šimonu Brezánimu, který byl součástí trutnovské výpravy na sobotním Přeboru České republiky mladších žáků v Mladé Boleslavi. Na vrcholném turnaji sezony vybojoval titul vicemistra republiky.
judo-2016-26 m

V barvách trutnovské Lokomotivy se nominovalo na přebor pět závodníků: Radek Gottwald, David Šopinec, Šimon Brezáni, Michal Imerlišvili a Jan Knap. Gottwald a Knap bohužel z důvodu zranění na turnaj nemohli odjet.

Jako první začal bojovat Šimon Brezáni, který vstoupil do turnaje s domácím borcem Jonášem Buligou. „Šimon zachoval klidnou hlavu a splnil vše, na čem jsme se před zápasem domluvili a v pátek na tréninku před turnajem trénovali," chválil ho trenér Robert Gottwald. Jeho svěřenec si vybojoval úchop, soupeře si pohybem připravil do chvatu a nastoupil do techniky - ipon! Asi dvacet sekund stačilo k vítězství v prvním zápase.

Ve druhém zápase Brezáni vítězí nad Patrikem Hájkem (Pardubice). Třetí zápas s Romanem Hynčicou (Hranice) a Brezáni znovu vítězí. Začíná se rýsovat úspěch. „To už jsme věděli, že Šimon může skončit nejhůře pátý," popisoval kouč Gottwald. Jeden z favoritů kategorie Jiří Müler z Teplic byl dalším soupeřem trutnovského mladíčka. V taktické bitvě se opět vyplácí Šimonova pečlivost a trpělivost, vítězí na technický bod za aktivitu.

A jde se do finále! Pokyny jsou jasné - pražský soupeř Jan Kačírek  je beze sporu zkušenější a technicky vyspělejší, zápas je potřeba si užít. Nelze nic ztratit, soupeře lze jedině zaskočit. „Tohle překvapení už Šíma nedotáhl, ale pro nás je vítězem," sdělil trenér Gottwald na adresu stříbrného medailisty!

judo-2016-27 m

Další překvapení měl na svědomí Michal Imerlišvili. Do republikového turnaje postoupil ze zadních pozic, přesto se dostal až do soubojů o medaile. V prvním zápase přemotivován úspěchem oddílového kolegy prohrál s Filipem Kršňákem Ostrava. Naštěstí ho zkušenější borec vytáhnul do opravek. V těch Michal vyhrál nad Filipem Tučkem (Čáslav) a Petrem Vobořilem (Hradec Králové). Trutnovského judistu čekal souboj o bronz. V zápase s Janem Bartošem však padl a domů odjížděl s pátou příčkou. „Velmi dobrý výsledek!" ocenil jeho vystoupení Robert Gottwald.

Největším želízkem v ohni a zároveň jeden z favoritů kategorie byl David Šopinec. Nasazená čtyřka však poznala, že v těchto turnajích už není slabých soupeřů. To se potvrdilo hned v úvodním duelu proti Alanu Fabíkovi (Liberec). Fabík si ho jednoduše pohlídal. David byl aktivnější, ale opakoval technické chyby, za které byl trestán a díky tomu prohrál nejtěsnějším způsobem. Fabík bohužel v dalším zápase neuspělo a trutnovské želízko v ohni tak vyhaslo již v prvním kole.

Pokud byste trutnovské kluky chtěli vidět v akci na domácí půdě, přijďte v sobotu 3. prosince do sportovní haly Na Nivách, kde se bude konat tradiční vánoční turnaj, letos i s účastí maďarských závodníků.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965