Judo - další úspěšný víkend mladých judistů  

V sobotu 5.11. jsme díky sponzorovi p. Krčmářovi, který nám zajistil dopravu, vyjeli na Turnaj nadějí do Ústí nad Labem. Standartně se na severu Čech jednalo  o velmi kvalitní klání. Tohoto turnaje se zúčastnil Jan Lisý 03, Matěj Krčmář  03, Petr Kudrna 01, Antonín Lonk 01 a Marek Dvořák 00. 


Marek nastoupil do turnaje jako první a bezesporu měl nejtěžší pozici. Ve své váhové kategorii, ml. žáci do 30kg. neměl soupeře. Stáli jsme tedy před rozhodnutím, získat medaili bez boje, nebo zkusit štěstí o dvě váhy výše. Marek "chlapsky" prohlásil, že z medaile bez boje nebude mít radost a že se radši popere. Zkušenost byla tvrdá ! Marek prohrál dva následující zápasy, přičemž po  prvním zápase byl ošetřován lékařem z otřesení. Ze své skupiny nepostoupil a  mohl se jít převléknout. 
Antonín Lonk, bojoval v kategorii mláďata do 63,4 kg. Dvakrát prohrál a jednou zvítězil. Získal třetí místo. 
Petr Kudrna, již tradičně favoritem, potvrdil své kvality. Ve skupině překonal  tři soupeře. Z prvního místa postoupil do semifinálového souboje, zde bez zaváhání zvítězil. Finálový souboj, byl velmi napínavý. Petr měl celý zápas  převahu, ovšem 30s. před koncem dostal trest za nepovolenou techniku. Až 4 sekundy před závěrem nasadil takticky správně zvolenou techniku Ko uči gari a  došel si tak pro "zlato". 
Matěj Krčmář, bojoval ve skupině třikrát. Jednou zvítězil nad Danielem Šulcem, což nestačilo na postup do semifinále. Obsadil šesté místo. 
Jan Lisý, opravdu překvapil. V kategorii mláďata do 33,6 kg, třikrát zvítězil ve  skupině. Semifinálový souboj opět vyhrál. Ve finále se potkal s Pavlem Bachem VTŽ Chomutov, soupeř ze základní skupiny. Zde díky osobní technice O Goši,  zvítězil a získal zlato ! 
Ústí nad Labem Turnaj nadějí = pět závodníků - tři medaile ( bronzová a dvě  zlaté ). 
V neděli 6.11. jsme se vydali do Hradce Králové. Zde nám byli nápomocni rodiče, kteří nás na oblíbené Judo rej přivezli a odvezli. Jednalo se o skutečnou judo  výpravu. Tentokrát dvanáct dětí reprezentovalo trutnovskou Lokomotivu. Nejen loňská, ale i letošní přípravka zde sklidila své ovoce. Velmi vhodný turnaj pro  méně pokročilé, ale i ty zkušenější, se nám skutečně vydařil. Zkušení  organizátoři zajistili, aby se každý bojovník utkal minimálně dvakrát a získal tak cennou závodní zkušenost.

Judo_2011-26_m

                                                   Judo rej Hradec Králové
Jiří Erben 04, bojoval dvakrát velmi vyrovnaně. Nepodařilo se ovšem postoupit ze  skupiny. 
Tobiáš Chmelík 03, úplný nováček. Vybojoval třetí místo - bronzovou medaili. 
Matěj Krčmář 03, velké překvapení. Po zkušenosti z Ústí nad Labem nenechal nic náhodě. Pětkrát vyhrál a bez zaváhání zvítězil - zlatá medaile. 
Jan Lisý 03, udržel dobrou formu z Ústí nad Labem. Porazil co mu stálo v cestě,  jen na ostřílené, zkušenější ( oranžový pás ) a o dva roky starší závodníky (  Martin Mimra a Petr Filip ) z Pardubic nestačil. Vybojoval třetí místo - bronzovou medaili. 
Tomáš Jíra 02, ve skupině bojoval třikrát. Jednou zvítězil, ale na postup to  nestačilo. 
Jakub Hátle 02, dvakrát zvítězil a dvakrát soupeři podlehl. Velmi dobrý zápas svedl s oddílovým kolegou Kudrnou. Kluci - kamarádi si tento zápas užili, ale nedali si nic zadarmo. Jakub vybojoval třetí místo - bronzovou medaili. 
Radim Vacek 01, bojoval systémem každý s každým a díky jedné výhře, vybojoval třetí místo - bronzovou medaili. 
Antonín Lonk 01, bojoval systémem každý s každým. Vybojoval třetí místo - bronzovou medaili. 
Petr Kudrna 01, čtyři souboje, čtyři vítězství. Poslední souboj se zkušeným (  oranžový pás ) Martinem Burianem z Pardubic, zvítězil i díky fair play chování soupeře a jeho trenérů. Rozhodčí omylem udělil body za Petrovu techniku soupeři.
Na závěr vyhlásil vítězem Mimru, vše se v vzápětí vysvětlilo. Petr Kudrna vybojoval první místo - zlatou medaili. 
Marek Dvořák 00, zúročil tvrdou zkušenost z Ústí nad Labem. Tentokrát v souboji rovný s rovným, vítězil nad soupeři v tabulce. Nakonec podlehl v rozhodujícím souboji. Vybojoval druhé místo - stříbrnou medaili. 
Daniel Hrnčíř 00, dva souboje, dvě vítězství. První místo - zlatá medaile. 
Štěpán Brožek 99, nejstarší člen závodní výpravy, ale nováček na závodním poli.
Bojoval systémem každý s každým. Vybojoval třetí místo - bronzovou medaili. 
Z Hradce Králové odjíždíme s deseti medailemi na krku. Tři zlaté, jedna  stříbrná, šest bronzových. Nemít na marodce Jindřicha Tyla, Radka Gottwalda, Ondřeje Krákoru, Darju Procházkovou a šikulku Karolínku Jankovou, jsme rozhodně nejúspěšnějším týmem turnaje. 
Celková bilance víkendu: pětkrát zlato, jedenkrát stříbro, sedmkrát bronz.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965