Bronzový kuželkář Marek Plšek - VÝBORNĚ

kuzelky-2013-04 m

Marek Plšek s bronzovou medailí na krku

O minulém víkendu se uskutečnila Mistrovství České republiky jednotlivců všech kategorií. Mladí kuželkáři trutnovské Lokomotivy startovali mezi českou elitou hned ve čtyřech věkových kategoriích.
V kategorii juniorů reprezentoval v Českých Velenicích Michal Vlček a moc se mu, bohužel, nedařilo a obsadil 34. místo výkonem 495 kuželek na 120 hodů sdružených.

U mladších kategorií museli trenéři řešit problém – kdo kam pojede ? Nakonec pomohli rodiče, kteří ovšem mají ke kuželkářskému sportu také blízko a zároveň zajistili svými auty dopravu.
V kategorii dorostenek jela Eva Kammelová do Hazlova, (což je 350 km daleko) s tatínkem Pavlem. V disciplině na 120 hodů sdružených obsadila 16.místo výkonem 510 kuželek a zajistila si postup do nedělního finálového sprintu a tam skončila na 10. místě.
Se starším žákem Davidem Ryzákem cestoval do Horního Benešova (200 km) trenér Petr Holý a Davidův tatínek. V sobotním startu na 100 hodů obsadil David 15. místo a také on si zajistil postup do nedělního sprintu. Tam však na něj „číhal" budoucí mistr ČR Jaroslav Valenta z TJ Sokol Teplá. Po nervy drásajícím boji nakonec David podlehl až v „rozstřelu" a obsadil 9. místo.
Avšak bez medaile se mladí trutnovští kuželkáři domů nevrátili. Nejblíž to měl čerstvý dorostenec Marek Plšek, mistrovství se konalo v Náchodě. Koučem pro toto vyvrcholení sezóny mu byl jeho otec Arnošt. Skoro stejně jako ostatní se umístil v sobotním startu na 120 hodů -16. místo výborným výkonem 539 kuželek a také postup do nedělního finálového sprintu. A tam se nejmladší a postavou skoro nejmenší hráč vypjal k vynikajícím výkonům a získal bronzovou medali. Za vše hovoří emotivní komentář je otce – kouče - , který připojuji v nezkráceném znění a několika vysvětlivkami pro „nekuželkáře". Připojeny jsou i dvě fotografie.
Znovu se ukázalo, že i ve skromných trutnovských podmínkách  lze vychovat skvělé sportovce a nelze tento článek zakončit jinak než gratulací medailistovi a otázkou :
Jak silní by asi byli trutnovští kuželkáři, kdyby mohli zkvalitnit a zdvojnásobit objem treninku na plánované čtyřdráze ?

Petr Holý st.,
trenér dorostu Loko Trutnov

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965