Velká cena Trutnova v plavání bude o víkendu v krytém bazénu

Trutnov - V tradičním čase - o prvním říjnovém víkendu - se také letos v krytém bazénu koná Velká cena města Trutnova v plavání. Již třiatřicátý ročník! Prologem dvoudenního mítinku bude v sobotu dopoledne - také již tradičně (po osmnácté) - soutěž pro postižené děti. Velká cena se zároveň už počtvrté poplave i jako Memoriál Pavla Sobotky.

plavani-vctu1-2017
Závodní program 46 disciplín v sobotu startuje ve 13 hodin, v neděli se začíná plavat v 9 hodin. Hlavní tratě - finálové závody mužů a žen na 200 metrů volný způsob (Memoriál J. Č. Matějíčka) - přijdou na řadu v neděli cca hodinu před polednem.

V loňském roce se na kraulové dvoustovce přepisovaly historické tabulky závodu, když olympionička Barbora Seemanová v sobotní rozplavbě o necelou půl vteřinu vylepšila letitý výkon Jany Myškové z roku 2003 a časem 1:58,87 vytvořila i nový český dorostenecký rekord. Do nedělního finále ovšem nenastoupila. V parádním souboji si to o prvenství rozdávaly domácí reprezentantka Martina Elhenická a polská obhájkyně Alicja Tchórz. Z vítězství se nakonec radovaly obě, když dohmátly ve stejném čase - 2:00,96.

„Zatím mám za sebou jen necelé čtyři týdny přípravy. Teď plaveme fakt těžké tréninky, takže od sebe nic moc neočekávám. Každý den se ale cítím ve vodě líp a líp, tak uvidíme, co tam vymyslím," uvedla Martina Elhenická před víkendovým kláním v trutnovské pětadvacítce. Přihlášena je i Alicja Tchórz či další výborná polská reprezentantka Dominika Sztandera. Chybět nebude ani domácí Klára Šimánová, letošní účastnice MEJ a MSJ.

plavani-vctu2-2017

Špičku našeho mužského plavání tradičně pod Krkonošemi reprezentuje ústecký prsař Petr Bartůněk. Loňský závod na 200 kraul ovládl olympionik z Náchoda Pavel Janeček (1:50:50). Rekord (1:47,93) ale drží z roku 2011 Pawel Werner z oddílu Juvenia Wroclaw. Polský klub se v posledních třech ročnících stal vítězem soutěže družstev.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965