Úspěchy plavců byly převážně v mládežnických kategoriích

Rok 2022 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko ve znamení budování tréninkových skupin „po covidu“. I přesto plavci zaznamenali řadu výborných výsledků na domácí scéně, převážně v mládežnických kategoriích. Na mezinárodním poli, po mnoha letech, oddíl nezaznamenal výraznější výsledek.

plavani 2023 004

Do krajského SCM pod vedením Tomáše Břeně v roce 2022 byli zařazeni Michal Jerman, Terezie Bischofová, Nicol Kirschová, Martina Šlechtová, Barbora Hylenová, Adéla Mačková, Tereza Umlaufová a Eliška Voborníková.

Na MČR dospělých jsme nevybojovali po řadě úspěšných let medaili. Opakovanou finálovou účast vybojovala Terezie Bischofová – nejlépe 5. místo na 200m motýlek. Na „dospěláckou“ republiku se dále kvalifikovaly mladé naděje Adéla Mačková, Eliška Voborníková a Barbora Hylenová. V závodě Českého poháru v Jihlavě, stála na stupních vítězů Terka Bischofová.

V kategorii juniorů na MČR vybojovala tři stříbrné a jednu bronzovou medaili v motýlkových disciplínách Terezie Bischofová, která obsadila další umístění těsně pod stupni vítězů. Také přidala titul mistryně ČR juniorů na 5 km v bazénu.

V kategorii žactva naši plavci přivezli z MČR 13 medailí (5-5-3) a Olympiády dětí a mládeže tři bronzové medaile zásluhou Matěje Havlíka. Matěj dále vybojoval dvě zlaté medaile v dálkovém plavání na 5 km jak na otevřené vodě, tak v bazénu a přidal stříbro v bazénovém závodě na 1500 m VZ. Eliška Voborníková vylovila zlato na 800 m VZ a na poloviční trati byla druhá. Závod na 800 m byl pro náš oddíl historický, když děvčata obsadila kompletní stupně vítězů. Vedle Elišky stála na druhém místě Martina Šlechtová a bronzová Adéla Mačková. Obě děvčata (Martina a Adéla), stála na stejných stupních vítězů také na MČR v dálkovém plavání na 5 km na otevřené vodě. Zde ještě třetí mezi žáky doplaval Lukáš Netík a zlato vybojovala štafeta na 4 x 1250 m ve složení Havlík, Netík, Šlechtová, Mačková. V bazénovém „dálkoplaveckém“ závodě, vybojovala titul mistryně ČR Tereza Umlaufová a stříbro Adéla Mačková. Výše jmenovaní ještě vybojovali řadu umístění na MČR těsně pod stupni vítězů, včetně štafetových závodů. MČR v bazénovém plavání se dále zúčastnili Barbora Hylenová (6.) a Štěpán Černý. Na poháru ČR 11tiletých žáků závodili Matěj Bednář (8.) a Šimon Hofman. Na poháru ČR 10tiletých žáků potom plavali Sebastian Baranec, Antonín Cink, Linda Netíková, Adéla Prokopcová a Eliška Thamová. Na ODM v Olomouci náš oddíl reprezentovali Matěj Havlík (3x 3. místo), Tereza Umlaufová (4.), Adéla Mačková (5.) a Lukáš Netík. Vedoucím trenérem výpravy byl Tomáš Břeň.

V seriálu Českého poháru v dálkovém plavání patřily v kategorii žaček ročníku 2009 všechny stupně vítězů našim závodnicím (1. Šlechtová, 2. Mačková, 3. Umlaufová). U žáků stejného ročníku zvítězil Matěj Havlík, 4. místo přidal Lukáš Netík.

Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží. Matěj Havlík překonal devět oddílových rekordů a Natálie Bednářová dva, což je vzhledem ke kvalitě našich rekordů stále složitější.

Plavecký oddíl zorganizoval 38. ročník VC Trutnova včetně 22. ročníku soutěže pro postižené děti a 9. ročníku memoriálu Pavla Sobotky, MČR staršího žactva a dalších sedm soutěží krajského formátu.

Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům a rozhodčím, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání a také na pořádání soutěží. Zvláštní poděkování patří všem partnerům, bez kterých by fungování oddílu na této úrovni nebylo možné.

Martina Elhenická, Terka Bischofová a Matěj Havlík byli vyhodnoceni mezi nej sportovci Královéhradeckého kraje, další plavci a trenéři byli oceněni v rámci Města a TJ Loko.

Výbor oddílu hospodařil s vyrovnaným rozpočtem a pracoval ve složení Tomáš Břeň – předseda, Pavel Pokorný – organizační a sportovní činnost, Marcela Morávková – oblast rozhodčích.

Zkraje roku 2023, bohužel, naše řady opustil zakladatel oddílu, instruktor, rozhodčí, hospodář, člen výboru a velký srdcař Jaroslav Mošna, čest jeho památce.

Tomáš Břeň, předseda oddílu


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965