Italské soustředění plavců: nejdřív výlet do Říma a pak čtyřfázové tréninky

Po třech letech, kdy trápili poslední srpnový týden svá těla v italském Lignanu, se letos přesunuli ještě jižněji do krásného palmového letoviska San Benedetto del Tronto. Plavci TJ Loko FM Servis mají za sebou tradiční soustředění před důležitou sezonu.
Po třech přípravných týdnech v domácích podmínkách vyvrcholil první cyklus přípravy na Apeninském poloostrově, kde byl do celého dne, rozloženým čtyřfázovým tréninkem. Ještě než se plavci pustili do tvrdé práce, nenechali si ujít nádherný výlet do Říma, kde Aneta Pechancová v roce 2009 startovala na mistrovství světa. Římem trutnovskou výpravu provedla česká emigrantka a přiblížila historii a současnost tohoto krásného města včetně zajímavých „drbů". Potom již ale přišla na řadu objemná práce.

tn Italies

 

Tréninkový den v Itálii se skládal z půlhodinové ranní fáze před snídaní, kdy plavci vyjížděli podél pobřeží na in-line bruslích. Po snídani následoval dopolední blok přípravy složený z rozcvičení a dvou hodin v bazénu. Po obědě a dvouhodinovém odpočinku následovala třetí fáze, opět v bazénu. „Zde se převážně rozvíjela aerobní kapacita, zdokonalovala se technika plavání a záběr," poukázal trenér Pavel Pokorný. „Výborně se nám povedlo zapracovat do týmu další mladé naděje Elišku Jarošovou, Elišku Svobodovou, Michaelu Kosinkovou a další," dodal ještě.

Závěr dne vždy patřil třicetiminutovému běhu podél moře a kruhovému tréninku na suchu. Vše vyvrcholilo relaxací v moři. „Bylo to tam fajn. Tréninky byly celkem těžké, protože jsme plavali na dlouhém bazénu, kde normálně netrénujeme," shrnula soustředění Martina Elhenická. „Týden se povedl, přálo nám počasí, takže plavci až na drobné výjimky absolvovali kompletní tréninkový program. Věřím, že položili dobrý základ do nové sezony, ve které je řada vrcholných soutěží jak národních tak mezinárodních," doplnil trenér Tomáš Břeň.

tn Italies2

tn Italies3 

 

Mistrovství Evropy v krátkém bazénu se uskuteční v listopadu ve francouzském Chartres, prosincový světový šampionát hostí turecký Istanbul. Vrchol sezony na „padesátce" bude až příští rok v červenci, kdy plavce čeká Světová univerziáda v ruské Kazani a mistrovství světa ve španělské Barceloně. Prvním testem výkonnosti trutnovských plavců bude tradiční domácí Velká cena, která se uskuteční 6. - 7. října.

 tn Italies4tn Italies5


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965