Stolní tenis - Finále Českého poháru 1. stupně družstev žen v Dobrém

Týden po úspěchu našich děvčat v JKP družstev mladšího žactva v Dobrém se 20.4.2013 na stejném místě konalo finále Českého poháru 1. stupně družstev žen, na kterém náš oddíl stolního tenisu Lokomotivy Trutnov měl opět své zastoupení. Tříčlenné družstvo žen se zúčastnilo ve složení Lenka Kalášková, Kristýna Matějíčková a Klára Prokopcová, která nahradila Natálii Holou, protože Natálie Holá v tomto termínu bojovala o co nejlepší umístění na TOP VčBTM mladšího žactva v Lanškrouně.

s.tenis-2013-04 m

Zleva:Kristýna Matějíčková, Klára Prokopcová, Lenka Kalášková

Přestože naše družstvo žen nebylo ve své ideální nejsilnější sestavě a očekávalo se, že vítězem finále Českého poháru 1. stupně v Dobrém bude domácí družstvo nebo družstvo ze Stěžer, všechny nakonec překvapilo naše družstvo žen z Lokomotivy Trutnov a odvezlo si pohár za celkové vítězství a postup do celorepublikového kola, které se bude konat v září tohoto roku.
Radost z nečekaného uspěchu na závěr ještě znásobila došlá SMS zpráva, která všechny potěšila informací o skvělém umístění Natálie Holé na TOP VčBTM v Lanškrouně.
Všem opět gratulujeme k úspěchu a děkujeme za předvedené výkony a skvělou reprezentaci oddílu stolního tenisu Lokomotivy Trutnov.

s.tenis-2013-05 mTrutnovské družstvo v modrém uprostřed


Pro zájemce o podrobnosti z průběhu turnaje:
Los určil našemu družstvu jako prvního soupeře domácí družstvo žen z Dobrého ve složení Hejzlarová Lucie, Grimmerová Lída a Bačinová Pavla. Po trochu smolném začátku, kdy Lenka Kalášková s Klárou Prokopcovou v pátém setu nešťastně prohrály 9:11 a celkově ji tedy prohrály 2:3 se hráčky zkoncentrovaly a po dalších pěti výhrách ve dvouhrách dovedly zápas do stavu 5:5. Lenka Kalášková vybojovala 3 body a Kristýna Matějíčková s Klárou Prokopcovou po jednom. Přestože naše družstvo s družstvem z Dobrého uhrálo „pouze" remízu, na sady naše družstvo uhrálo lepší výsledek 20:18.
V následujícím zápase se utkalo domácí družstvo z Dobrého s družstvem ze Stěžer. V tomto zápase zvítězilo družstvo žen ze Stěžer.
Následný zápas trutnovských stolních tenistek s družstvem Sokol Stěžery A byl finálovým zápasem o první místo. Družstvo ze Stěžer ve složení Tučková Adéla, Dospělová Michaela a Fillová Adéla si po poradě s trenérem na naše družstvo věřilo, protože k celkovému vítězství jim vzhledem k lepšímu výsledku s družstvem z Dobrého stačila remíza. Naše ženy však odmítly dát soupeřkám jakékoliv body lacino a sebevědomě vstoupily do souboje jednoznačně vyhranou čtyřhrou 3:0, kterou odehrála Lenka Kalášková s Kristýnou Matějíčkovou. Ve dvouhrách nakonec Lenka Kalášková přidala další tři body a Kristýna Matějíčková další dva. Kláře Prokopcové se přes veškerou snahu nepodařilo již přidat žádné další body, ale i tak to stačilo na vítězství v poměru 6:4, což znamenalo celkové vítězství v turnaji.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965