Z Malagy do Prahy pro osobáky. Šimánová hlásí vzestup formy

Jediným zástupcem plaveckého oddílu TJ Loko UP Group Trutnov na dalším kole Českého poháru v Praze byla Klára Šimánová. Šestnáctiletá juniorská reprezentantka zvládla víkendový mítink v Podolí znamenitě - v nejrychlejších časech jaké kdy plavala.

tn simanova-praha
Klára se tohoto závodu zúčastnila bezprostředně po náročném desetidenním reprezentačním soustředění ve španělské Malaze.

„Plavali jsme hodně objemy a rychlé série u mě zaměřené na motýla. Absolvovali jsme i mentální tréninky, myslím si, že mi celkem pomohly," přiblížila trutnovská plavkyně tréninkovou náplň na jihu Evropy.

Z Malagy se vrátila minulý týden ve středu a už v pátek závodila v našem hlavním městě. „Po celkem náročných trénincích jsem čekala časy někde za osobáky," byla překvapená z toho, jak rychle v Podolí plavala. „Plavalo se mi fakt opravdu velmi dobře, i když zrovna tento bazén moc v oblibě nemám," smála se.

Ve všech svých třech startech se v kvalitní konkurenci umístila na stupních vítězů - 800 metrů volný způsob a 200 metrů motýlek vyhrála a na 50 metrů motýlek byla třetí. Ve všech těchto startech si vytvořila nové osobní rekordy.

Na trati 200 metrů motýlek navíc skvělým časem 2:16.95 opět potvrdila a vylepšila limit na MEJ do izraelské Netanyi a k limitu na MSJ v americkém Indianapolis se přiblížila osm desetin sekundy. „Za to jsem nejvíc ráda," zářila spokojeností.

tn simanova-praha-2

V příštích týdnech čeká Kláru závěrečná příprava na MEJ v domácích podmínkách. Do Izraele odlétá po krátkém stmelovacím soustředění osmičlenného reprezentačního výběru, které se bude konat v Praze, v pondělí 26. června.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965