Povedený test v Ženevě. Plavkyně Martina Elhenická vyhrála osmistovku

 

Trutnov - Švýcarskou premiéru si odbyla plavkyně Martina Elhenická, která minulý týden od pátku do neděle závodila v Ženevě. Na jubilejním 50. ročníku CIG Challenge International de Genève si dvakrát mohla užít pohled ze stupňů vítězů, přičemž kraulovou osmistovku žádná jiná žena neplavala rychleji než ona.
plavani-2017-01 m

Do Švýcarska byla třiadvacetiletá reprezentantka pozvaná se svojí plaveckou skupinou pražského Vysokoškolského sportovního centra, jehož studentkou je třetím rokem. „Jsou to takové závody, kde o nic nejde. V lednu se ještě nečekají žádné velké výkony, spíš to jen tak naznačí, kdo jak na tom je," povídala Martina.

Z jejího vystoupení vyšlo najevo, že na tom zase tak špatně není. Plavala časy, kterých dosahovala minulý rok v březnu. „Takže je to asi na dobré cestě," měla radost z výkonů. Během třídenního ženevského mítinku absolvovala starty ve všech kraulových disciplínách, k nim přidala 200 a 400 polohovky a znakařské tratě na 100 a 200 metrů.

Nejlépe dopadla na osmistovce, kterou vyhrála výkonem 9:01,32 před skotskými závodnicemi Nikki Miller a Jessicou Thomson. „Ten čas sice nevypadá nijak dobře, ale na leden je fakt dobrý," potěšila plavkyni TJ Loko UP Group její hlavní disciplína. Pro druhé umístění na bedně si dohmátla na 400 kraul. Časem 4:25,88 skončila o tři a půl vteřiny druhá za švýcarskou olympioničkou Marií Ugolgovou. „I ta čtyřstovka by taky ještě šla, ačkoliv s tou teď mám nějaké problémy," poznamenala k výkonu.

plavani-2017-2 m

Selfíčko s reprezentační kolegyní Kristýnou Horskou.

Na hranici svých nejrychlejších časů Martina plavala 50 a 100 kraul, přičemž padesátku dala v novém osobáku (26,82) a na stovce jí od něj dělilo jen pár setin. Od osobních rekordů nebyla daleko ani na polohovkách. „Třeba čtyřstovku jsem plavala hned po osmistovce, ale ten čas byl stejně celkem dobrý, takže se těším, jak to v sezoně pojedu líp," řekla.

Švýcarské testování se tak pro trutnovskou blondýnku neslo v pozitivním duchu. Po návratu do Prahy akorát jen onemocněla, takže o víkendu bude Lokomotivě chybět na úvodním kole republikové soutěže družstev. „Čekají mě teď dva a půl měsíce hodně těžké tréninky, které budeme směřovat k prvnímu dubnovému víkendu, kdy pojedeme do Eindhovenu plnit limity pro mistrovství světa v Budapešti," prozradila svoje plány.

V maďarské metropoli, která před dvěma roky převzala šampionát po mexické Guadalajaře (ta se musela kvůli finančním problémům vzdát organizace), se bude závodit o světové medaile od 14. do 30. července.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965