Nové tréninky jsou výzva. Jsem na sebe pyšná, když to odplavu

Trutnov - Na domácí Velké ceně plave od šesti let, jeden ročník vynechala. Za pár dní bude slavit třiadvacáté narozeniny. Sami si spočítáte, že Martina Elhenická je už pořádným „kusem" historie trutnovského mítinku. Do 32. ročníku se zapsala dvěma vítězstvími, z toho jedno bylo v hlavním závodě.

plavani-2016-54 m
Na kraulové dvoustovce dohmátla jen šest desetin za svým osobákem. „Bylo to fajn. V rozplavbách jsem plavala za 2:03 s rezervou, tak jsem si říkala, že bych ve finále mohla jet rychleji. A ten čas 2:00,9 je super na začátek sezony. Úplně se těším na další závody," měla trutnovská reprezentantka radost ze svého výkonu 2:00,96.

Na setinu stejný čas však ve finále zaplavala i polská olympionička Tchórz, a tak trutnovský bazén zažil „mrtvý závod".

 

Druhé vítězství vybojovala Martina na poloviční distanci - 100 kraul (57,08). Pomohla jí k tomu ovšem i diskvalifikace nejrychlejší Polky. „Čas byl dvě desetiny za osobákem. Vzhledem k tomu, že to jedeme z plného tréninku, tak můžu být spokojená," řekla blonďatá plavkyně, která získala ještě bronzovou medaili na stovce motýlka a byla členkou stříbrné domácí štafety.

plavani-2016-55 m

Trénovat na novou sezonu začala před dvěma měsíci. „Po republice jsem si dala měsíc volno, což si myslím, že mi také docela prospělo. Po dlouhé době jsem konečně měla pořádné volno a odpočinula jsem si," vyprávěla. Od srpna se připravovala sama v trutnovském bazénu. V září se přesunula zpět do Prahy ke své tréninkové skupině Vysokoškolského sportovního centra.

Jeho novým trenérem se stal Ital Paolo Bossini. „Zatím spolu trénujeme dva týdny a musím říct, že tréninky jsou hodně těžké. Plaveme kratší rychlé úseky, je to dost intenzivní," přiblížila Martina spolupráci s mistrem Evropy a finalistou z olympiád v Aténách a Pekingu. „Je to pro mě taková výzva. Když to odplavu, jsem na sebe pyšná, že jsem to zvládla," usmála se.

plavani-2016-56 m

O plánech pro nadcházející sezonu se trutnovská plavkyně s bývalým evropským rekordmanem na 200 prsa ještě nebavila, ale je jasné, že cílem pro bude prosincové mistrovství světa v kanadském Windsore. „Limit na osmistovku je 8:33, což je dvě vteřiny od mého osobáku. Myslím, že když to takhle půjde dál, nemusel by to být úplně nějaký mega problém. Nechci ale nic zakřiknout," poznamenala Martina.

Tento víkend se plavkyně Lokomotivy představí na Velké ceně Prahy a další víkend ji čekají Plzeňské sprinty, kde už poplave své hlavní disciplíny. „Tam by to mělo napovědět, kde jsme a jak to vypadá," naznačila před závodem Českého poháru. To nejdůležitější by však mělo přijít na konci listopadu, kdy chce v rakouském Grazu bojovat o splnění limitu pro MS.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965