Plavci na soustředění sledovali při tréninku olympijskou vítězku

Trutnov - Plavci oddílu a Sportovního střediska TJ Loko UP Group Trutnov se po roce vrátili na Vysočinu, aby ve Žďáru nad Sázavou absolvovali tradiční předsezonní soustředění. Vybraná skupina tímto „výcvikovým táborem" zakončila první část objemové přípravy.

soustredeni 1
„Po přechodném období, kdy plavci trénovali individuálně, jsme první tři týdny absolvovali na trutnovském koupališti a posledních devět dnů jsme jeli jako tradičně mimo město. Tam se vždy udělá nejvíce práce a utuží se kolektiv, což se potvrdilo i letos. Malí makali s velkými, kteří jim šli příkladem, a byla velká pohoda," uvedl trenér Pavel Pokorný.

Trenérské vedení výpravy ještě doplňovali Tomáš Břeň a pro kondiční přípravu a strečink dlouholetá reprezentantka Aneta Pechancová. Stříbrná medailistka z evropského šampionátu v Chartres si rovněž dala některé tréninkové jednotky ve vodě.

Ve Žďáru měli plavci vytvořené velmi dobré podmínky. Bazén, ubytování, stravování a další sportoviště byly velmi blízko sebe. „Takže jsme si vytvořili takřka ideální rozvrh dne," poznamenal Tomáš Břeň.

„Začínali jsme před snídaní výběhem a rozcvičkou, po snídani následoval dvouhodinový trénink v bazénu, po obědě a polední regeneraci přišel výjezd na kolečkových bruslích na ovále, kde trénovala i olympijská vítězka Martina Sáblíková. V průběhu jejího tréninku jsme se tam s ní několikrát setkali, dívali se, jak trénuje a také pořídili nezbytnou fotku," popisoval Tomáš Břeň. „Jezdili jsme též ke krásnému rybníku Pilák. Po návratu z bruslí byla posilovací a protahovací fáze, někdy míčové hry.  Po brzké večeři a odpočinku jsme den zakončili opět tréninkem v bazénu a druhou večeří," dodal.

Tréninkové práce se udělalo opravdu dost. „V bazénu jsme podle věku uplavali od 70 do 90 kilometrů, na kolečkových bruslích najezdili sedmdesát a dalších čtyřicet naběhali," upřesnil trenér Pokorný. K tréninku ještě patřilo posilování a protahování. Po každé fázi byl připraven masér Jerry, plavci regenerovali i ve vířivce, využili různé atrakce včetně tobogánu. „Byla i legrace, zmrzlina, takže se dřina lépe snášela," usmál se Pavel Pokorný.

„Bylo to náročný, ale dobrý, moc se nám tady líbilo," zhodnotili jednohlasně soustředění i republikoví mistři Klára Šimánová, Jakub Pásler, Veronika Hůlková a Helena Blahová.

Oddíl momentálně provádí nábor do plaveckých přípravek. „Přijďte se naučit plavat všechny plavecké způsoby a trénovat k profesionálům. Máme přípravky všech úrovní a svoje místo si najde opravdu každý. Jak ten, kdo chce plavat vrcholově, tak ten, kdo má plavání jako zábavu či doplněk k jinému sportu. Těšíme se na vás," láká do trutnovského oddílu Tomáš Břeň.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965