Plavkyně postoupily do finále mistrovství republiky družstev

  
Trutnov - Pojedenácté v řadě se dostaly plavkyně Lokomotivy Trutnov mezi osm nejlepších českých klubů, které tvoří finálovou sestavu účastníků domácího šampionátu družstev. O víkendu si postup vybojovaly v pražské části semifinále, kde obsadily třetí místo, celkově (včetně moravských klubů) se kvalifikovaly jako čtvrté. Finále se poplave o velikonočním víkendu (25. a 26. března) v Ostravě.
plavani-2016-07 m

Trutnov reprezentovalo v pražském Podolí devět závodnic: Aneta Pechancová, Martina Elhenická, Kateřina Holubová, Klára Šimánová, Romana Lankašová, Karolína Šolínová, Helena Blahnová, Dominika Brádlová a Karolína Malíková.

„Byly to pro nás první velké závody této sezony a hlavně se už závodilo na dlouhém bazénu," řekla Kateřina Holubová. „Vzhledem k našemu mladému týmu si myslím, že jsme si vedly velice dobře. Mladší holky plavaly suprové výkony a přidaly určitě důležité body, i když sbíraly hlavně zkušenosti. Postup do finále nám nedělal problémy. Atmosféra byla skvělá," dodala.

Její výkony prý nebyly zrovna excelentní, ale nějaké disciplíny se jí povedly. V sobotu plavala 400 polohovku a štafetu. Nedělní program měla náročnější: 200 znak, 200 polohovka, 800 kraul a štafeta. „Nejvíc spokojená jsem asi s dvoustovkami," poznamenala Katka, která v nich obsadila čtvrté a šesté místo.

Největší bodový přínos družstvu zařídila tradičně Martina Elhenická, která vyhrála osmistovku, druhá skončila na 200 a 400 kraul a třetí místo jí patřilo na 400 polohovce. „Ale moje výkony nebyly nic moc, podepsala se únava z minulých týdnů," uvedla česká reprezentantka, která formu časuje až na následující víkend, kdy se chce na Velké ceně Hradce Králové pokusit na 800 VZ splnit limit na mistrovství Evropy v Londýně.

V semifinálovém kole se podařilo ještě zvítězit Kláře Šimánové na 100 motýlek a třikrát se mezi třemi nejlepšími plavkyněmi objevila Aneta Pechancová - 2. místo 50 kraul, 2. místo 100 znak a 3. místo 200 znak. Bronzové body bral Trutnov v obou štafetách (Pechancová, Holubová, Šimánová, Elhenická).

„Ve finále jsou jasný favorit holky z Ostravy a Bohemky, pak je tam Plzeň a za nimi my. Budeme určitě bojovat o co nejlepší výkony a samozřejmě umístění," prohlásila Kateřina Holubová. Dalšími účastníky závěrečného závodu mistrovství jsou ještě Brno, Pardubice, Jihlava a Zlín.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965