Osobáky Elhenické a Šimánové na brněnské Grand Prix

Trutnov - Čtyři plavkyně, jmenovitě Martina Elhenická, Aneta Pechancová, Kateřina Holubová a Klára Šimánová, se zúčastnily Českého poháru v Brně. Závodní víkend na jižní Moravě v jejich podání lze považovat za vydařený. Obě zkušené plavkyně stály na stupních vítězů a padaly i osobní rekordy.
plavani-57-2015 m

Reprezentantka Martina Elhenická dorazila na 47. ročník Velké ceny města Brna přímo ze soustředění z maďarského Hajdúszoboszló. Formu si přivezla dobrou. V novém osobáku vyhrála 400 metrů kraul (4:12,21) a nejrychlejší byla i na dvojnásobné distanci. K tomu ještě v hlavním závodě mítinku - 200 kraul - obsadila druhé místo. Jak na osmistovce, tak dvoustovce plavala kousek za svými osobáky.

„Bohužel, v Brně to byla ale také poslední šance splnit limit na letošní mistrovství Evropy v krátkém bazénu a to se mi nepodařilo," poznamenala dvaadvacetiletá Trutnovačka, která se tento víkend představí i na posledním kole poháru ve Zlíně.
Klára Šimánová zářila už v Polsku

Týden před Českým pohárem v Brně odjeli mladší trutnovští plavci na Memorial Marka Petrusewicza do Wroclawi. Nejvíce se na prestižním mítinku s řadou polských reprezentantů dařilo Kláře Šimánové, která vyhrála 100 kraul, druhá dohmátla na 50 motýlek, 200 polohovce a bronz přidala na 50 kraul. V celkovém pořadí obsadila druhé místo. Na mítinku ještě plavali: Tomáš Haufer, Matyáš Nývlt, Jakub Pásler, Tobiáš Pražák, Aleš Umlauf, Lucie Krákorová, Karolína Malíková a Romana Lankašová.

Tohoto závodu se zúčastní za oddíl Lokomotivy sama, ostatní závodnice se již budou soustředit na trénink před zimním mistrovstvím republiky v Plzni (10. - 13. prosince). „Objemově je to dobré. Podařilo se nám dohnat manka, co děvčata různě nabrala a teď půjdeme do kvality, abychom to doladili do vrcholné formy. Loni se nám zimní mistrovství podařilo. Doufáme, že letos to bude stejné," pronesl kouč Pavel Pokorný.

Jak ukázala brněnská Grand Prix, nemusely by být za dva týdny na západě Čech úplně bez šancí na dobré výsledky.

Aneta Pechancová skončila v Brně dvakrát třetí. Na motýlkářské padesátce po dlouhé době plavala pod 28 vteřin. Kraulem nejkratší sprinterskou trať zvládla za 26,18. Šestá se potom ještě umístila ve finále na 50 znak. „Zlepšuje se. Není to takové, jako když ještě trénovala naplno, ale každým závodem je to lepší," chválil studentku práv její trenér.

Velkou radost měl trenér z vystoupení Kláry Šimánové, která si zaplavala dva vynikající osobáky. Na osmistovce o více než pět vteřin (9:03,73)a bylo z toho čtvrté místo. Do finále nejmladší plavkyně z trutnovské čtveřice postoupila na 200 motýlek, kde skončila pátá. Druhý osobák přidala na trati 200 znak (2:20,46). V menším útlumu zastihl Brno jen Kateřinu Holubovou.

Příští víkend se uskuteční v Trutnově mistrovství republiky dvanáctiletého žactva.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965