Plavci na bruslích jezdili po stopách Martiny Sáblíkové

Trutnov - Plavci oddílu a Sportovního střediska TJ Loko FM Servis Trutnov pro letošní rok vyměnili soustředění u moře za lokalitu na Vysočině. Ve Žďáru nad Sázavou, kde se soustředili, si však díky vysokým teplotám museli připadat jako u moře.
plavani-32-2015 m

Jednadvacet plavců odjelo s trenéry Tomášem Břeněm a Pavlem Pokorným, které pro kondiční přípravu a strečink doplnila dlouholetá česká reprezentantka Aneta Pechancová. Stříbrná medailistka z evropského šampionátu v Chartres hned při prvním posilování plavce chválila: „Jste na tom kondičně velmi dobře, to jsem ani u vás mladších nečekala".

Vybraná skupina tímto výcvikovým táborem zakončila první část objemové přípravy. „První tři týdny jsme absolvovali na trutnovském koupališti a posledních devět dnů jsme jeli jako tradičně mimo Trutnov, tam se vždy udělá nejvíce práce a utuží se kolektiv. To se potvrdilo i letos. Malí makali s velkými, kteří jim šli příkladem. Byla velká pohoda," řekl nám trenér Pavel Pokorný.

Jeho kolega Tomáš Břeň k soustředění dodal: „ Ve Žďáru nám vytvořili velmi dobré podmínky. Bazén, ubytování, stravování a další sportoviště byly velmi blízko sebe, takže jsme vytvořili takřka ideální rozvrh dne," pochvaloval si.

plavani-33-2015 m

Plavci začínali ráno ve tři čtvrtě na sedm výběhem a rozcvičkou. Po snídani následoval dvouhodinový trénink v bazénu, po obědě a polední regeneraci byl na programu výjezd na kolečkových bruslích na ovále, kde trénuje i olympijská vítězka Martina Sáblíková, a také ke krásnému rybníku Pilák. Po návratu z bruslí následovala posilovací a protahovací fáze.  Po brzké večeři a odpočinku zakončili závodníci Lokomotivy den opět tréninkem v bazénu. V devět večer následovala druhá večeře.

plavani-34-2015 m

 „Udělali jsme opravdu hodně práce - v bazénu podle věku od 70 do 90 kilometrů, na kolečkových bruslích jsme najezdili 70 kilometrů a cca 40 kilometrů i naběhali. K tomu nějaké posilování, protahování, ale taky vířivka, atrakce, tobogán, zmrzlina, takže se dřina i lépe snášela," přiblížil Pavel Pokorný.

Soustředění stručně ale výstižně zhodnotil i bronzový žák z mistrovství republiky Filip Vlček: „Bylo to dobrý, mně se tady moc líbilo".
Fotogalerie  •  13 snímků
Soustředění ve Žďáru nad Sázavou

Plavci budou nyní pokračovat v tréninku doma a připravovat se na první velké závody, kterými bude tradičně Velká cena města Trutnova (3. a 4. října).


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965