Elhenická získala dva tituly, osmistovku vyhrála dohmatem

Vrchol domácí sezony nastal o víkendu pro plavce. V pražském bazénu v Podolí se konalo Letní mistrovství české republiky dospělých. Trutnovský oddíl měl na šampionátu s mezinárodní účastí kvarteto žen - Elhenická, Pechancová, Holubová a Šimánová.

plavani-26-2015 m

Největší naději na medaile, včetně těch nejcennějších, představovala Martina Elhenická, která na mistrovství startovala jen tři dny po návratu z univerziády v Koreji. „Od mistrovství jsem neočekávala vůbec nic. Pojali jsme to tréninkově. Vždy před závody jsme měli ještě hodinu a půl trvající trénink. Časy tak nebyly dobré, ale nedalo se čekat, že to bude lepší," pronesla jedenadvacetiletá reprezentantka.

A přesto se stala dvojnásobnou mistryní ČR. Trutnovská plavkyně vyhrála závod na 1500 a 800 metrů volným způsobem, když zlato z osmistovky si vybojovala až závěrečnými tempy, které ji vyšly lépe než Aleně Benešové. Zvítězila o 52 setin v čase 8:55,32. „Vlastně tenhle čas nebyl ani tak špatný. To jediné bylo zajeté slušně," dodala závodnice, která v Praze obsadila ještě 5. místo na 400 kraul a 7. místo brala na dvoustovce a stovce. Teď má před sebou mistrovství světa v Kazani.

plavani-27-2015 m

Do jediného závodu se v Praze přihlásila Aneta Pechancová, u které šel ze studijních důvodů plavecký trénink do pozadí. Na kraulové padesátce přesto obsadila 5. místo, přičemž od medaile ji dělilo pouze 16 setin. „Jsem nad očekávání spokojená. Chtěla jsem zaplavat pod 27,5, nakonec z toho bylo 26,76," pronesla třiadvacetiletá závodnice, která tento výkon převedla v semifinále. Ve finále pak plavala 26,91, což jí trošku zamrzelo. „Kdybych plavala stejně jako ráno, byla z toho placka. Na druhou stranu, páté místo rozhodně není ostudou. Kromě toho, závod jsem si maximálně užila a plavala jsem naprosto s čistou hlavou," dodala.

Mezi českou elitu se vmáčkla i čtrnáctiletá Klára Šimánová. Na motýlkářské stovce doplavala pátá! Do finále B postoupila ve stejné disciplíně na dvojnásobné trati a také na 200 znak. Účast ve finále B na 200 znak si připsala i Kateřina Holubová. Na patnáctistovce dohmátla třináctá. Šampionátem v Praze plavci Lokomotivy uzavřeli sezonu, příprava na tu příští začne v srpnu.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965