Zlato a dva bronzy pro Šimánovou, stříbro Holubové a Suková skončila

Trutnov - Vrcholem letní domácí sezony pro české plavce v dorosteneckých kategoriích bylo teď mistrovství České republiky v Pardubicích. Z trutnovského oddílu se na šampionát nominovaly tři závodnice Kateřina Holubová, Klára Šimánová a Michaela Kosinková. „Nečekal jsem, že to dopadne tak výborně," překvapily příjemně trenéra Pavla Pokorného čtyři získané medaile.
plavani-24-2015 mTřikrát na stupních vítězů stála mezi mladšími dorostenkami Klára Šimánová, která k tomu ještě splnila tři limity do juniorské reprezentace. „To byla fantazie. Byl to přitom její první dorostenecký šampionát," měl radost trutnovský kouč.

Klára vybojovala mistrovský titul na 200 motýlek, kdy časem 2:27,27 byla na MČR vůbec nejlepší v této disciplíně, ve které ještě nikdo kromě ní nemá splněný limit pro zařazení do juniorské reprezentace.

Další dvě medaile získala čtrnáctiletá plavkyně na dlouhých distancích 800 a 1500 metrů kraul. Obě byly bronzové a oba časy 9:32,09 resp. 18:19,01 představovaly nejlepší výkony v jejím ročníku 2000. Osobní rekord si pak vytvořila na polohové čtyřstovce, kterou dala za 5:13,25 a kde z toho bylo čtvrté místo. Pro bramborové umístění si doplavala ještě na kraulové čtyřstovce.

Medailovou sbírku Trutnova rozšířila v pardubickém bazénu Kateřina Holubová. Sedmnáctiletá dívka startovala o kategorii výš a na patnáctistovce se blýskla svým nejlepším letošním výkonem 17:51,05, který ji vynesl stříbro. „Káča měla minulý rok trošku útlum, ale postupně se vrací na tu úroveň, kde byla. Plavala výborně," chválil ji Pavel Pokorný.

Ve všech svých startech se umístila do osmého místa a všechny časy byly mírně za jejími osobními rekordy. „Opravdu jde nahoru, tak doufáme, že ten trend bude pokračovat," dodal trenér. Pátá byla na 400 kraul, šestá na 800 kraul a sedmá na 400 polohovku.

plavani-25-2015 m

Třetí do trutnovské party na mistrovství byla Michaela Kosinková, která si na dorostu odbyla také svou premiéru. „Míše se to vyloženě nepovedlo, po slibných výkonech v průběhu sezony to tam nedokázala zopakovat. Ale takový je sport. Na druhou stranu jsem na začátku sezony ani nečekal, že se na mistrovství dostane, protože přeci jen je to těžší než dostat se na žákovské mistrovství," poznamenal trenér. Jeho svěřenkyně dohmátla 12. na 1500 VZ, 20. na 400 VZ a 22. na 400 PZ.

Na šampionát se bez problémů kvalifikovala také Barbora Suková, ale juniorská reprezentantka se v polovině května ze zdravotních a osobních důvodů rozhodla ukončit závodní činnost.

TRUTNOVŠTÍ PLAVCI TRÉNUJÍ V JIČÍNSKÉM AZYLU

Posledním závodem sezony pro trutnovské plavce, když pomineme Martinu Elhenickou, která je momentálně na univerziádě a ještě ji čeká mistrovství světa, bude příští víkend mistrovství České republiky dospělých. Na šampionátu v pražském Podolí by se měla představit i Aneta Pechancová.

„Uvidíme, jak bude připravená. Rozhodla se sama od sebe, že poplave 50 kraul. Ze studijních a osobních důvodů už se plavání nemůže věnovat, jak by chtěla, ale láká jí to. Doufám, že na mistráku má stále ještě co říct," řekl Pavel Pokorný.

Zajímavostí je, že na republiku dospělých se plavci TJ Loko připravují mimo Trutnov. Krytý bazén je totiž přes léto zavřený a na místní koupaliště smějí jen mimo provozní hodiny, tedy ráno do devíti hodin a večer po osmé.

„Vzhledem k tomu, že Klára dojíždí z Jičína a Katka z Libotova, je to pro ně takové složitější, když pak musíme v devět končit. A trénovat od osmi do deseti večer mi přijde trošku mimo," objasňoval situaci trenér Pokorný, proč na si oddíl na osm tréninků pronajal jednu dráhu v Jičíně. „Před tím důležitým závodem si to tam odkroutíme a až nám pak v srpnu začne příprava na novou sezonu, kde už to není tak kritické, budeme to v Trutnově řešit, jak to půjde," uzavřel.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965