Elhenická na univerziádě zmákla osobák a poprvé plavala ve finále

Trutnov - Skvěle začala světová univerziáda v jihokorejském Gwangju pro Martinu Elhenickou. V jedné ze svých dvou hlavních disciplín - závodu na 1500 metrů volným způsobem - si trutnovská reprezentantka v rozplavbách vytvořila nový osobní rekord - 16:42,71. Tímto časem navíc poprvé v kariéře postoupila do finále na velké světové akci.
plavani-22-2015 m

„Osobák jsem tak trošku čekala. Bylo by blbý, kdybych ho nedala," usmála se Martina, která formu před odletem do Asie ladila na dvoutýdenním soustředění ve Španělsku. „Viděla jsem, že osmá přihlášená šla do závodu s časem 16:42, tak jsem to chtěla zkusit i do toho finále," dodala plavkyně.

Své dosavadní maximum si ve druhé nedělní rozplavbě vylepšila o pět vteřin, přičemž už během závodu podle odstupu ostatních závodnic studentka VŠEM tušila, že míří za dobrým časem. „Snažila jsem se držet tempo, ale ke konci se mi nepovedlo zrychlit, jak jsem chtěla. Takže tam ještě nějaká vteřina zbývala," pronesla jedenadvacetiletá blondýnka. Do pondělního finále postoupila z osmého místa.

Ve včerejším souboji osmi nejrychlejších vysokoškolaček svůj výkon více méně zopakovala, když plavala čas o něco pomalejší - 16:44,95. Obsadila osmé místo. „Spokojená jsem tak na půl. „Ten čas je skoro stejný, jde to, ale jsem zklamaná z toho, jak jsem to odplavala. Bylo to takové nijaké," přiznala Martina, že od sebe ve finále čekala trošku víc. Zlato vybojovala s velkým náskokem Italka Martina Rita Caramignoli, která dohmátla za 16:06,71.

plavani-23-2015 m

Dnes ráno se reprezentantka z Trutnova představila na kraulové čtyřstovce, ale ta se jí nepovedla. Zaplavaný časem 4:26,77 zaostala sedm vteřin za osobákem. „Byla opravdu strašná. Už od prvních metrů bylo všechno špatně. Asi se na mě podepsala únava ze včerejška," prohlásila.

Na univerziádě ještě zítra poplave doplňkovou disciplínu na 200 metrů kraul, kde si chce po dnešku zlepšit náladu. A ve čtvrtek se pokusí na osmistovce atakovat hranici osobního rekordu 8:50. „Zatím je to tady super. Na bazén jezdíme asi jen dvacet minut, což je pohoda. Jinak jsem se ještě nikde podívat nebyla, jsme pořád na bazénu. Snad to stihnu o víkendu," uzavřela Martina.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965