V Jižní Koreji začíná univerziáda s trutnovskou plavkyní a basketbalistkou

Trutnov - Plavkyně Martina Elhenická a basketbalistka Petra Záplatová. To jsou dvě reprezentantky z našeho města, které si vybojovaly místo v české výpravě pro Světovou univerziádu. Největší sportovní událost vysokoškoláků, kterou hostí jihokorejské město Gwangju, dnes začíná.

 

plavani-19-2015 m

Pro Petru Záplatovou (na snímku vlevo) to bude již třetí účast na této akci. V roce 2011 reprezentovala v čínském Shenzenu, o dva roky později hrála za Česko v ruské Kazani. „Moje věková kategorie může letos startovat na univerziádě naposledy, a tak jsem si říkala, že jako nejstarší ročník bych mohla být jedním z tahounů týmu. Už jsem na dvou univerziádách byla, takže vím, do čeho jdu," nechala se slyšet studentka VŠEM v Praze, když bojovala o nominaci.

Třiadvacetiletou rozehrávačku si nakonec trenér Milan Veverka do výběru vybral, a tak již v polovině června Petra odletěla s týmem na desetidenní herní soustředění do Číny. Kromě domácí reprezentace se naše hráčky utkaly v Asii ještě s USA a Kanadou. Dva tyto soupeře pak Češky potkají také v základní skupině na univerziádě. Úvodní zápas je čeká v neděli proti Číně, v pondělí hrají s Itálií a v úterý proti USA.

Pro Martinu Elhenickou to bude první univerziáda. Jedenadvacetiletá plavkyně se však již v minulosti zúčastnila olympiády mládeže v Singapore (2010) a třikrát startovala na mistrovství Evropy (Chartres 2012, Herning 2013, Berlín 2014). „Na univerziádě se budu snažit o osobáky, měly by padnout, ale pořád je pro mě letos hlavní cíl mistrovství světa," řekla reprezentantka, kterou v červenci čeká ještě šampionát v Kazani.

V Gwangju, kam dorazila více méně přímo ze soustředění ve španělském Calelle, poplave čtyři kraulové disciplíny. Svůj program zahájí nedělním závodem na 1500 metrů, v úterý přijde na řadu čtyřstovka, ve středu dvoustovka a naposledy se představí ve čtvrtek na osmistovce, která společně s patnáctistovkou jsou jejími hlavními disciplínami. „Zatím je to tady fajn. Bazén je rychlý," vzkázala z univerziády.

plavani-20-2015 m


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965